Almanya’da çocuk istismarında skandal gelişme! Görüntüler Darknet üzerinden satılmış

Dünya Haberleri

Almanya’da çocuk istismarı gerçekleştiren ve bu anları kameraya çekerek satan iki kişi gözaltına alındı. Çirkin olayı soruşturan polis, olayın izinin Würzburg’daki bir anaokuluna kadar ulaştığını ve çekilen görüntülerin Darknet üzerinden satıldığını tespit etti.

TM Dijital Haber Merkezi

Çocuk istismarına ilişkin görüntülerin üretilmesi ve dolaşıma sokulmasıyla ilgili olarak harekete geçen Alman polisi, iki şüpheliyi gözaltına aldı.

Almanya merkezli Bild gazetesinde yer alan habere göre, tutuklanan kişilerin, Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Würzburg kentinde bulunan bir anaokulunda çalışan bir kadın ve onun kocası olduğu bildirildi.

Çekimleri kendilerinin yaptığı tespit edilen şüphelilerin hedefinde çoğunlukla küçük çocuklar bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Olayın gerçekleştiği eyalet olan Bavyera’nın Siber Suçlarla Mücadele Merkez Ofisinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, gözaltına alınan kişilerin ürettikleri videoları Darknet üzerinden sattıkları belirtildi.

DARKNET NEDİR?

Şifreli bir ağ olan Darknet’e özel araçlar veya bazı yazılımlar sayesinde girilebiliyor. Kişiler arasında tamamen kapalı bir iletişim sağlayan Darknet, uyuşturucu satışları ve çocuk istismarını içeren cinsel içerikli paylaşımlar gibi yasa dışı her şeyin yaygınlaşmasına zemin hazırlıyor.




Etiketler :