Libya'da esrarengiz görüşme! Bakın bu kez ne şeytanlık peşindeydi...

Dünya Haberleri

YPG/PYD/PKK'ya yaptığı ziyaretler ve İsrail ile yakınlığı ile bilinen Fransız yazar Bernard Henri Levy'nin Libya'ya darbeci Hafter ile görüşmeye geldiği öğrenildi. Libya hükümeti, Henri Levy'in ülkeyi ziyaretine ilişkin soruşturma başlattığını açıkladı.

YPG PYD PKK'ya yaptığı ziyaretler ve İsrail ile yakınlığı ile bilinen Fransız yazar Bernard Henri Levy’nin, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ile gizli bir görüşme yapmak için Libya’nın Misrata kentine geldiği aktarıldı.

Libya hükümeti, İsrail ile sıkı ilişkilere sahip Fransız yazar Bernard Henri Levy'in ülkeyi ziyaretine ilişkin soruşturma başlattığını açıkladı. 

Başkanlık Konseyi İletişim Ofisinden yapılan açıklamada, Başkanlık Konseyi'nin bu ziyaretle bir ilişkisinin olmadığı ve bilgisi dahilinde olmayan ziyarete dair herhangi bir koordine yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada, ziyarete ilişkin tüm ayrıntıların ve gerçeklerin ortaya çıkarılacağı, devletin kanunlarına ve yasalarına aykırı kabul edilen bu fiile karışanlar hakkında kararlı yasal icraatların yerine getirileceği kaydedildi. 

Konsey açıklamada, tüm idarelere ve birimlere, kanunlar ve Başkanlık Konseyi tarafından alınan kararlara uyulması konusunda sert talimatlar gönderildiğini vurguladı.

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, İsrail ile sıkı ilişkilere sahip Fransız yazar Bernard Henri Levy'in Misrata'yı ziyaret etmesiyle ilgili soruşturma talebinde bulunmuştu.

Levy'in Misrata ziyareti Libyalı aktivistler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 




Etiketler : Bernard Henri Levy libya pkk pyd israil ajan