Scaramucci’den Trump’a tepki: Ölmüş adamın arkasından konuşulmaz

Dünya Haberleri

Beyaz Saray’ın eski İletişim Direktörü Scaramucci, ABD Başkanı Trump’ın yaklaşık yedi ay önce hayatını kaybeden Senatör McCain’e yönelik sözlü saldırısını “aptalca” olarak yorumladı. Bunun normal bir davranış olmadığını ve savaş kahramanı olan McCain’e yönelik saldırının ülkedeki milyonlarca savaş kahramanını inciteceğini belirten Scaramucci, “Ölmüş adamın arkasından konuşmak hoş değil.” dedi.

TM Dijital Haber Merkezi

Beyaz Saray’ın eski İletişim Direktörü Anthony Scaramucci, ABD Başkanı Donald Trump’ın John McCain’le ilgili sözlerine tepki gösterdi. Ölmüş insanlara yapılan sözlü saldırının normal bir davranış olmadığını belirten Scaramucci, “Bunun aptalca bir davranış olduğunu düşünüyorum. Ölmüş adamın arkasından konuşmak hoş değil. Bu, normal olmayan bir sosyal davranıştır.” diye konuştu.

Amerikan CNN kanalında katıldığı programda kendisine “Başkan Trump’ın dün yaptığı konuşmasında McCain’le ilgili sözleri hakkında ne düşündüğü” sorulan Scaramucci, şu cevabı verdi:

“Bunu yapmasına çok şaşırdım. Büyükbabam derdi ki, bir kayaya hareket etmesini söylesen, ona yirmi kere de vursan hareket etmez. Belki ellinci vuruşta patlar, ama kayayı patlatanın kaçıncı vuruş olduğunu bilemezsin. Trump da sosyal olarak doğal olmayan bir şeye vuruyor. Yedi ay önce ölmüş bir adama saldırıyorsun.”

ABD Başkanı Trump’ın McCain’e yönelik sözlerinde nereye varmaya çalıştığını anladığını fakat John McCain’in bir savaş kahramanı olduğunu belirten Scaramucci, “ABD’de milyonlarca savaş kahramanı yaşıyor. Bu kahramanların McCain’e saldırılmasından hoşnut olduklarını hiç sanmıyorum. Bir gün gelecek ve o vurulmaya devam eden kaya patlayacak. İnsanlar çıkıp ‘Ne yapıyorsun sen?’ diye soracak.” sözlerini kullandı.

Ülkenin harika bir ekonomisi olduğunu, Kore Yarımadası’na bir barış gelecekse bunun ABD’nin hamleleri sonucunda olacağını ve Çin ile ABD arasında tesis edilecek bir ticaret anlaşılmasına çok yaklaşıldığını hatırlatan Scaramucci, Trump’a hitaben “Her şey böyle güzel giderken ne yapmaya çalışıyorsun?” dedi.

Trump’ın McCain’e yönelik saldırısını “son derece aptalca bulduğunu” belirten Scaramucci, “Bu olayın olumlu hiçbir sonucu bulunmasına ihtimal yok. Ölü bir insana saldırmak normal bir şey değil. Sırf bu yüzden mezarlıklarımız var. İnsanlar mezarlara dokunmazlar. Bunu çok aptalca buluyorum.” ifadelerini kullandı.

TRUMP, MCCAIN HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Trump, dün yaptığı konuşmasında, yaklaşık 7 ay önce ölen Cumhuriyetçi Senatör McCain’i, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in Rusya soruşturmasını başlatmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle eleştirmişti.

Obama döneminin hasta koruma ve ekonomik bakım yasası olan Obamacare ile ilgili olarak da McCain’e eleştiri yönelten Trump, bu yasanın McCain’in Senato’da verdiği oyla kurtarılmasına da tepki göstermişti.




Etiketler :