Yunanistan Amerika'dan yatırım bekliyor

Dünya Haberleri

Amerikalı iş adamlarıyla bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Çipras, ülkesine yatırım yapılmasını istedi.

ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, görüşmenin ardından Amerikalı iş adamlarıyla buluştu.

İLİŞKİLER GELİŞTİRİLSİN

Yunanistan ile Amerika ilişkilerinin geliştirilmesini isteyen Başbakan Çipras, ülkesinin jeopolitik önemine dikkat çekti.

YATIRIM YAPIN ÇAĞRISI

Amerikalı iş adamlarından Yunanistan'a yatırım yapmalarını beklediklerini söyleyen Çipras, böylelikle iki ülke arasındaki ilişkilerin de güçleneceğini savundu.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYABİLİR

Çipras, Yunanistan'ın Amerikalıların yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ifade ederek bunun, ülkenin kalkınması ve daimi bir kalkınmayla yeni bir dönemin başlaması yönünde sarf edilen çabalar açısından önemli olduğu mesajını verdi.

GAZETECİ ÇİPRAS'I ZOR DURUMDA BIRAKTI

Basın toplantısında bir gazeteci Çipras'ı sorduğu bir soruyla zor durumda bıraktı. Gazeteci, Çipras'ın ABD'deki başkanlık seçimleri öncesinde Trump hakkında kullandığı "Umarım bu şeytanla yüzyüze gelmeyiz" ifadesini hatırlatarak, fikrinin değişip değişmediği sordu.

ÇİPRAS SORUYU GEÇİŞTİDİ

Çipras ise gülerek cevap vermeye hazırlanırken Trump ara girdi ve "Keşke bunu önceden bilseydim" ifadelerini kullandı. Konuyu değiştiren Çipras ise Amerika'nın büyük bir güç olduğunu vurguladı ve yapılan toplantının çok verimli geçtiğini ifade etti.




Etiketler :