AK Parti MHP ittifakı için ilk görüşme bu akşam

Gündem Haberleri

AK Parti ile MHP arasındaki yerel seçim ile ilgili ittifak görüşmesi bu akşam gerçekleşecek

Yerel seçimlerde yapılacak ittifakın nasıl olacağına dair detayların konuşulacağı AK Parti-MHP görüşmeleri bugün itibariyle masaya yatırılacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yerel seçimlerde İsatanbul'dan aday çıkarmayacaklarını açıklamıştı.

YEREL SEÇİM İTTİFAKI ŞEKİLLENECEK

MHP liderinin ittifak açıklamalarının ardından yerel seçimlerde ne gibi adımlar atılacağına dair detaylar bugün görüşülecek. Detaylar konuşulmasının ardından Başkan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli yerel seçim gündemiyle bir araya gelebilir.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİN ARDINDAN İLK TEMAS

İttifak görüşmeleriyle ilgili son açıklamayı Başkan Erdoğan ABD ziyareti öncesinde kendisi yapmıştı. "Yerel seçimlerde MHP ile bir ittifak görüşmesi olacak mı?" sorusu üzerine Erdoğan, şu anda seçimlere uzun zaman bir zaman olduğunu, bu zaman dilimi içinde liderler olarak görüşmeye her zaman açık olduklarını belirtmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi MHP'den görevlendirilecek bir kişiye karşı, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısını hatta Genel Başkan Vekilini görevlendirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Eğer bir değil, iki kişi olacak olursa bu görevlendirilen kişiler, Genel Başkan Vekilim ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcım bu işe hazır. Onlar görüşmeleri kendi aralarında başlatacaklar. Burada da yine muhteva nedir, içerik nedir bilinmesi lazım. AK Parti olarak bütün hedefimiz, tüm belediyelerde seçime girmek üzere hazırlığımızı sürdürmektir. Ona göre hazır olmaktır. Şu anda Cumhur İttifakı noktasındaki hassasiyetimiz ne ise bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyeti tabii ki koruruz. Böyle bir dayanışma içinde olmayı arzu ederiz. Bunun devamının da ülkenin geleceği açısından faydalı olduğuna inanırız." açıklamasında bulunmuştu.




Etiketler :