Çelik: Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır, Ermenistan orada işgalcidir

Gündem Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı. AK Parti Sözcüsü Çelik, Türkiye'nin Azerbeycan'ın yanında olduğunu vurgulayarak, "Azerbaycan, topraklarını müdafaa hakkına sahiptir. Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan orada işgalcidir." ifadesini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin Azerbeycan'ın yanında olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, Azerbaycanlı kardeşlerimiz nasıl istiyorsa, ne şekilde istiyorsa her zaman yanlarında olmaya davam edecektir." ifadesini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Azerbaycan ve Türkiye aynı kadere, aynı geleceğe, aynı değerlere sahip iki ülke." dedi.

Çelik, Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırısını, uluslararası hukukun açık ihlali olarak değerlendirerek, "Uluslararası toplum Ermenistan'ı kınamalıdır." şeklinde konuştu.

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Azerbaycan, topraklarını müdafaa hakkına sahiptir. Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan orada işgalcidir." dedi.

Çelik, "Ermenistan işgal ettiği toprakları terk ettiği anda sorun çözülür. Kimsenin Ermenistan saldırdıktan sonra Azerbaycan'a itidal tavsiye etmesi gibi bir yaklaşımı kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, "ABD'nin sadece Rum tarafını ziyaret etmesi ya da bir ay içinde iki kere Yunanistan'a giderek tek yönlü destek açıklamaları bölge barışına hizmet etmez." yorumunda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamasından öne çıkan başlıklar:

Ekim ayı içinde bazı il kongrelerimiz başlayacak Genel Başkanımız imkanlar ölçüsünde ya mesaj göndererek ya video konferansla ya da bizzat katılacaklar.

(Diyarbakır anneleri) Bazı muhalefet partilerinin bu konuya hiç söz söylememesi dikkat çekiyor. Olur olmaz her konuda laf söyleyenlerin bu konuyla ilgili HDP ile aynı düzlemde durması vicdanı açıdan kabul edilebilir değil. Sessizliklerine son vermeye, gür sesle ve büyük bir sahiplenmeye sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Azerbaycan ve Türkiye aynı kadere, aynı geleceğe, aynı değerlere sahip iki ülke.

İtidal tavsiye ediyoruz demek saldırganı teşvik etmek demektir. Her kim bu şekilde geçiştiriyorsa yaptığı Ermenistan’a destek vermekten ibarettir. Karabağ Azerbaycan toprağıdır, Ermenistan orada işgalcidir.

Ermenistan barışı bozan bir provokasyona imza atmıştır. Ermenistan işgal ettiği toprakları terk ettiği anda sorun çözülür. Minsk grubu 30 yıldır hiçbir meseleyi çözememiştir adeta çözümsüzlüğü sürdürmek şeklinde bir faaliyet göstermektedir.





Etiketler : ak parti çelik azerbaycan