Dezenformasyona Çiçek'ten cevap: “Kaos için fırsat kollayanlar var”

Gündem Haberleri

Gazeteci Murat Çiçek, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan toprak kayması hakkında sosyal medyada dolaşan dezenformasyonla ilgili 24 TV'de 'Akşam Haberleri'ne değerlendirmelerde bulundu. Çiçek, 'Olması mümkün olmayan meseleleri sanki varmış gibi bir kaos oluşturmak üzere fırsat kollayanlar var. Bazı siyasi isimler de yangından mal kaçırmak gibi hareketlerde bulunuyorlar. 'Biz demiştik, biz söylemiştik' gibi. Ülkeye yazık. Bu gibi hususlarda biz TürkMedya ailesi olarak resmi makamlardan açıklama gelmediği müddetçe dezenformasyonun ne kadar yıkıcı olduğunu bildiğimiz için bu tarz doğrulanmamış bilgilere kıymet vermiyoruz.' dedi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi.

Yaşanan olayın hemen ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Erzincan'da maden ocağında toprak kayması sonucu ilk tespitlere göre 9 maden çalışanına ulaşılamadığını bildirdi.

Yaşanan olay sırasında Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'dan bilgi aldı, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE temaslarındaki basın kafilesi içerisinde yer alan Gazeteci Murat Çiçek, Kaan Yakuphan'ın 24 TV'de sunduğu 'Akşam Haberleri' programına bağlanarak çeşitli açıklamalarda bulundu.

"KAOS OLUŞTURMAK ÜZERE FIRSAT KOLLAYANLAR VAR"

Erzincan'da meydana gelen heyelan faciasıyla ilgili ortaya çıkan dezenformasyonların amacının ve ne kadar tehlikeli olabileceğini belirten Gazeteci Murat Çiçek, "Bildiğim kadarıyla dünyada dezenformasyonla mücadele birimi olan tek ülke biziz. Olmayan, olması mümkün olmayacak meseleler üzerinden sanki varmış gibi bir kaos oluşturmak üzere fırsat kollayanlar var, bu da onlardan bir tanesi. Bazı siyasi isimler de "biz zaten söylemiştik, böyle olacağını biliyorduk" diyerek yangından mal kaçırırcasına hamlelerde bulunanlar da var, böyle olması yazık." İfadelerini kullandı.

"TürkMedya ailesi olarak dezenformasyonun yıkıcılığını biliyoruz"

Dezenformasyona karşı mücadelenin dikkatli ve önemli olduğunu belirten Çiçek, "Bu gibi hususlarda biz TürkMedya ailesi olarak, 24 TV ve diğer mecralarımız olarak dezenformasyonun ne kadar yıkıcı olduğunu bildiğimiz için resmi makamlardan bir açıklama gelmediği müddetçe bu tarz doğrulanmamış bilgilere kıymet vermiyoruz. İşin uzmanları ile konuşmadan resmi bilgileri elde etmeden de izleyicilerimizi kaosa sürükleyecek, yalan ve yanlış bilgi verecek durumlardan da sıkı bir şekilde kaçınıyoruz." dedi.

Geçmiş yıllarda ülke ekonomisine katkı sağlayan firma ve kuruluşların dezenformasyonla hedef alındığını hatırlatan Çiçek, "Ülke ekonomisine katkı sağlayacak ya da bu konuda yapılmış olan yatırımları engellemeye matuf (yönelik) bu tarz dezenformasyonlar hususunda dikkatli olmakta fayda var." dedi.

Erzincan'da altın madeninde toprak kayması: Kurtarma çalışmaları başlatıldı




Etiketler : Erzincan Maden Heyelan Dezenformasyon Murat Çiçek Fırat Nehri