Bakan Fidan'ın Gazze için diplomasi turu başladı: Londra'yı ve Paris'i ziyaret edecek

Gündem Haberleri

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan diplomatik temaslarda bulunmak üzere 22 Kasım'da Londra'yı ve Paris'i ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Bakan Hakan Fidan'ın Gazze gündemiyle gerçekleştireceği ziyaret kapsamında savaşın durdurulmasına ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik uluslararası girişimlerde bulunulacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Ortak Zirvesi'nde Türkiye'nin öncülüğünde alınan karar kapsamında Filistin, Suudi Arabistan, Endonezya, Mısır, Ürdün, Katar ve Nijerya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerin Dışişleri Bakanları ortak diplomatik çaba çerçevesinde temaslarda bulunacağı açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan mesajda şu açıklamalara yer verildi:

11 Kasım 2023 tarihinde Riyad'da Gazze gündemiyle toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı - Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi, Türkiye, Filistin, Suudi Arabistan, Endonezya, Mısır, Ürdün, Katar ve Nijerya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerin Dışişleri Bakanlarını, savaşın durdurulmasına ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik uluslararası girişimlerde bulunulmasıyla görevlendirmişti.

Sayın Bakanımız, sözkonusu ortak diplomatik çaba çerçevesinde temaslarda bulunmak üzere 22 Kasım 2023 tarihinde Londra'yı ve Paris'i ziyaret edecektir.




Etiketler : BAKAN FİDAN DİPLOMASİ GAZZE PARİS LONDRA