Başkan Erdoğan, yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı

Gündem Haberleri

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan; "Koronavirüs tedbirleri kapsamında artık Lokanta, restoran, pastane, berber, internet kafe, tiyatro, konser salonu benzeri tüm iş yerlerinde hizmet 22.00'de sona erecek" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. Başkan Erdoğan toplantı sonrasında koronavirüs ile ilgili yeni tedbirleri açıklarken, eğitim süreci, ekonomi ve İzmir'deki deprem konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Devletimiz depremin ardından İzmir'in yardımına koşmuştur. 110 kişinin enkaz altından cansız bedeni çıkarılmıştır. Yaralılarımızın sayısı 1027'dir. Bunların 883'ünün tedavisi tamamlanmıştır. Son kişi de enkazdan çıkarılana kadar umudumuzu kaybetmeyeceğiz

29 MİLYON LİRA KAYNAK

Kamuya ait tüm yataklı kurumlar İzmir halına sunulmuştur. Devletimiz tüm imkanlarını depren bölgesine seferber etmiştir. Yıkılmış veya yıkılacak durumdaki binalarda bulunan eşyalarını kurtaramayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapıyoruz. Ev sahiplerine 13 bin lira, kiracılara 5 bin lira yardım yapıyoruz. Toplam 29 milyon kaynak gönderildi.

İzmir'de iş yerleri zarar gören esnafımıza 50 bin liraya kadar hibe desteği verilecektir.

Kalıcı konutların yapımına bir ay içinde başlıyoruz. Riskli binaların yıkımlarını en kısa sürede tamamlayacağız.

İş yeri yıkılan veya ağır hasar gören, sular altına kalan esnafımıza TESKOMB vasıtasıyla 50 bin liraya kadar hibe desteği verilecek.

Önümüzdeki 5 yıl içinde 1,5 milyon konutun dönüşümünü hedefliyoruz.

"GÜNDEMİ ZEHİRLİYORLAR"

Bizi üzen yalan ve provokatif haberlerle gündemi zehirlemeye çalışanların ortaya çıkmasıdır. Enkazların hala kaldırılamadığını söyleyen cahil izansız vicdansız bir kişiyle deprem tartışması yapmak millete zulümdür.

Birlik beraberliği bozmaya yönelik yalanlar tedavüle sürüldü.

Ortak bir acıyı istismar edenlerin kalbi kin ile kabarmış mahluklar olduğuna inanıyorum. 'Enkaz kalkmadı' diyenleri milletin vicdanına havale ediyorum.

KORONAVİRÜS SALGININDA SON DURUM

Hasta sayılarının çok yüksek olduğu kimi ülkelerde kontrol elden kaçmış durumda. Türkiye genel anlamda kontrollü bir süreç yaşıyor. Sağlık altyapımız sayesinde herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Tüm vatandaşlarımı dikkatli olmaya davet ediyorum.

Yerli aşımızı bahar aylarında ülkemizde kullanmayı hedefliyoruz. Yıl sonunda bazı aşıları ülkemizde uygulama imkanı bulacağız.

Özel sektör ve kamuda esnek mesai teşvik edilecek. Pazar yeri ve marketlerde denetlemeler artırılacak.

Vatandaşlarımızdan kalabalık ortamlardan kaçınmalarını rica ediyorum.

Paket servis hariç lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi yerlerde hizmetler saat 22’de sona erecektir.

"Paket servis hariç olmak üzere, lokanta, restoran, hastane ile berber, kuaför, nikah, düğün salonu, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna, internet cafe, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri tüm iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecektir."

"Vatandaşlarımızdan kalabalık ortamlardan kaçınmalarını, ev ziyaretlerini dahi mecbur olmadıkça yapmamalarını özellikle rica ediyorum."

Erdoğan, Hükümet olarak bir yandan salgınla en etkili şekilde mücadele ederken, diğer yandan da üretim, ticaret, istihdam, eğitim ve hayatın her alanındaki işleyişi sürdürme sorumluluğu ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Şu ana kadar bu süreci başarı ile getirdiklerine dikkati çeken Erdoğan şöyle devam etti:

"Salgın tedbirleri nedeniyle faaliyetine ara verdirdiğimiz veya sınırlandırdığımız pek çok alanda normalleşme adımlarını atmıştık. Son kabine toplantımızda okullarımızdaki sınıflarımızın bir kısmında daha eğitim-öğretimin yüz yüze başlaması kararını kamuoyu ile paylaşmıştım."

"Bugüne kadar uygulamalar sürecin çok ciddi bir sorunla karşılaşılmadan ilerlediğini gösteriyor. Salgının seyrine göre önümüzdeki haftalarda diğer sınıfların durumlarını değerlendireceğiz."

Başkan Erdoğan'ın konuşmalarının satırbaşları:

110 kişinin enkaz altından cansız bedeni çıkarılmıştır. Yaralılarımızın sayısı 1027'dir. Bunların 883'ünün tedavisi tamamlanmıştır.

Yargı, yıkılan ve ağır hasar gören binalarla ilgili soruşturmalara başlamıştır.

(İzmir'de) Arama kurtarma çalışmalarıyla enkaz altından sağ çıkarılan kişi sayısı şu an itibarıyla 107'dir.

Arama-kurtarma çalışmalarında enkaz altındaki son kişiye de ulaşılana kadar umudumuzu kaybetmeyeceğiz.

Kurumlarımıza hibe çalışmalarında kullanılmak üzere 29 milyon TL kaynak gönderilmiştir.

Deprem konutlarının inşasına 1 ay içinde başlamayı planlıyoruz.

Önümüzdeki 5 yıl içinde 1,5 milyon konutun dönüşümünü hedefliyoruz.

Yıkılmış veya yıkılacak durumdaki binalarda bulunan eşyalarını kurtaramayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapıyoruz.

İnsanlarımızın canı hiçbir şeyden daha kıymetli değildir.

Milletimizin kara gün dostu Kızılay ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu İzmir halkına destek vermek için gece gündüz sahadadır.

Kızılay’ın çadırından içine girip de “bir tane Kızılay çadırı görmedim” diyecek kadar yalanla tescilli olan Ana muhalefetin başındaki bu zat, maalesef bu yalanlarını bırakmadı, hala devam ediyor.




Etiketler : başkan erdoğan kabine toplantısı cumhurbaşkanı deprem izmir ankara