Başkan Erdoğan: Kolombiya ile 2021'de ticaret hacmimiz ikiye katlandı

Gündem Haberleri

| TRT Haber

Kaynak: TRT Haber

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque ile görüştü. Başkan Erdoğan; "Kolombiya ile 2021'de ticaret hacmimiz ikiye katlanarak 2 milyar doları aştı. Hedefimiz ticaret hacmini 5 milyar dolara ulaştırmaktır" dedi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque Marquez'in eşi María Juliana Ruiz de yer aldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Kolombiya Devlet Başkanı Duque, Dolmabahçe Ofisi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Latin Amerika ve Karayipler bölgesindeki en önemli ortağımız Kolombiya Cumhurbaşkanı'nı ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum.

Dışişleri Bakanım 26 Nisan'da Kolombiya'yı ziyaret etti. İlişkilerimizi 2 yılda bir Cumhurbaşkanları düzeyinde gerçekleştireceğimiz görüşmelerle geliştireceğiz.

"HEDEFİMİZ TİCARET HACMİNİ 5 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK"

Hedefimiz ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmaktır. Türkiye-Kolombiya ilişkileri imzaladığımız ortak bildiriyle ülkelerimiz arasındaki ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükselttik.

Türk ve Kolombiyalı iş insanları arasındaki temasın artırılmasını destekliyoruz. Kolombiya Latin Amerika'ya açılımımız açısından önemli konumdadır.

THY, Bogota hattında her gün sefer düzenliyor. Kolombiya ile ilişkilerimizi geliştirme konusunda karşılıklı çalışıyoruz. Bilhassa göç konusunda etkilenen 2 ülke olarak önem veriyoruz.

Türkiye, bursları kapsamında 177 bin Kolombiyalı öğrenciye eğitim hakkı sağladık. Kolombiya'da 29 Mayıs'ta ilk turu gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum.

"İŞ BİRLİĞİMİZİ ARTIRACAĞIZ"

Bu küresel sorunun çözümü yönünde birlikte çaba göstereceğiz. Uyuşturucu kaçakçılığı, terör ve organize suçlar konusunda iş birliğimizi artıracağız. Bugün ayrıca son dönemde meydana gelen bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldık.

Kolombiya'da 29 Mayıs'ta ilk turu gerçekleştirecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin dost Kolombiya halkı bakımından hayırlı olmasını şimdiden diliyorum.




Etiketler : başkan erdoğan kolombiya Ivan Duque Marquez Latin Amerika