Başkan Erdoğan: Bu hafta sonu da yasak sürecek

Gündem Haberleri

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'na video konferansla katıldı. Erdoğan toplantı sonrası, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasaklarının önümüzdeki hafta sonları da devam edeceğini açıkladı. Karara göre 17 nisan cuma gecesi saat 24.00'ten 19 nisan pazar gecesi saat 24.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Pazar gecesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını açıklamasının ardından yaşanan süreç sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Huber Köşkü’nde video konferans yöntemi ile Kabine toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ardından ulusa seslendi. Başkan Erdoğan; "Hafta sonu sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık. 17 nisan cuma gecesi saat 24.00’ten 19 nisan pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden bütün vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum." dedi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Hastalığın tespitinden tedavisine kadar her konuda iyi durumdayız. İlaç ve sağlık malzemesi konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Vatandaşlarımızın bireysel sağlık ve temizlik malzemesi temininde sıkıntı yaşamıyoruz. Hiçbir eksiğimiz yok. Ücretsiz maske dağıtımını sürdürüyoruz. Türkiye gibi 83 milyonluk bir ülkede böylesine büyük hizmetleri yürütmek kolay değildir.

Hadımköy'de 100, Derince'de 250 yataklı yeni hastaneler kuruyoruz. Başakşehir Şehir Hastanemizin ilk kısmını 20 Nisan'da, ikinci kısmını 15 Mayıs'ta hizmete açıyoruz.

Vaka oranımız hamdolsun aşağı yönde. Salgının kontrol altına alınmasına önemli ilerleme var. Türkiye aldığı tedbirlerle salgını en hızlı şekilde kontrol altına alan ülkelerin başında geliyor.

Bugüne kadar 34 ülkeye malzeme ulaştırdık. Önümüzdeki günlerde bu desteğe devam edeceğiz.

Aldığımız tedbirleri sürekli güncelliyoruz. Hafta sonu alınan sokağa çıkma yasağı da bu tedbirlerdendir. Amacımız, hafta sonu güzel havanın cazibesine kapılıp sokakları, parkları, piknik alanlarını, sahilleri dolduracak milyonlarca vatandaşı virüs tehlikesinden korumaktı. Kimi yerlerde yaşanan gereksiz kargaşanın tekrar etmemesi için gerekli tedbirleri alacağız. İçişleri Bakanımızın bu konudaki hassasiyetini takdirle karşıladım ancak istifasını kabul etmeyerek, kendisinden görevini sürdürmesini istedim. Terörle mücadele, tabii afetler sonrası yürütülen çalışmalar ve son olarak koronavirüs salgınında kamu güvenliğini sağlamadaki başarılarına yakinen şahit olduğumuz Bakanımız, görevine devam ediyor.

Sayın Bahçeli'ye verdiği destek için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Hafta sonları sokağa çıkma yasağını ihtiyaç duydukça sürdürme kararı aldık. Önümüzdeki hafta sonu yine sokağa çıkmak yasa olacak. 17 Nisan gecesi başlayacak yasak pazar gecesi sona erecek.

Özel bankaların da üzerine düşenleri yapmalarına bekliyoruz.

Hamdolsun bu sancılı dönemi başarıyla geride bırakacak ekonomik altyapıya sahip ülkeyiz.

Türkiye'yi yeniden bu cendereye sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Biz Bize Yeteriz kampanyasına şu ana kadar yapılan bağış 1 milyar 612 milyon lira olmuştur.

Yeter ki kurallara uyarak, bu dönemi en az kayıpla geride bırakabilelim.

Bir süre daha sabredeceğiz. Gün birlik olma, dayanışma, kardeş olduğumuzu dünyaya gösterme günüdür.

Acımızı birlikte kalbimize gömüyor ümidimizi birlikte taze tutuyoruz.

Sizlere evde kalın sabredin, kurallara uyun derken nasıl zorluklarla karşı karşıya bulunduğunuzu elbette biliyoruz.

Ayrıntılar geliyor...




Etiketler : başkan erdoğan koronavriüs türkiye