Boyun eğmedik eğmeyeceğiz

Gündem Haberleri

ABD'nin ekonomik darbe girişimine bir kez daha meydan okuyan Başkan Erdoğan, 'Stratejik ortak gibi gözüküp attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız” dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongresi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyoruz. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz” dedi.  Türkiye’ye kurulan tuzakları bozmakta kararlı olduklarını söyleyen Erdoğan, “Biz soysuzlara zağarlık yapmak yerine, onlara meydan okuyoruz. Ne demek zağarlık? Av köpeği. Hazreti Ali’ye atfedilen güzel bir söz var. “Haksızlığa karşı susarsanız, hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz” Biz sadece hakkımızı değil, aynı zamanda ülkemizin de şerefini savunuyoruz. 15 Temmuz destanını işte bu hissiyatla verdiğimiz mücadele sayesinde kazandık. Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyoruz. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Biliyoruz ki iman varsa imkan da vardır” ifadelerini kullandı. 

SÖMÜRGECİLERE TESLİM OLMAYACAĞIZ

“Ya olacağız ya öleceğiz diyerek hedeflerimize yürüyoruz” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:  “Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacaksınız. Kurulduğumuz günden beri gördüğümüz her haksızlık zulüm, riyakarlık karşısında sesimizi yükselttik, yükseltmekten geri durmayacağız. Zalimler vurdukça sinenlerden, teröristlerden boyun eğenlerden olmadık, olmayacağız. Önde yiğitler aslan gibi vuruşurken, arkada el ovuşturanlara benzemedik, benzemeyeceğiz. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik, etmeyeceğiz. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz.” 

BİZİ ÇÖKERTEMEYECEKLER 

Erdoğan, kongre salonuna girmeden önce dışarda toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada da ABD’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.  “Bizler, tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz ve bizi bölmek, parçalamak isteyenlere en güzel cevabı hem sandıklarda veriyoruz hem meydanlarda veriyoruz” diyen Erdoğan, bugün yenilenerek, yeni sistemle ilk defa kongre yaparak dünyaya farklı bir mesaj vereceklerini ifade etti. Alandakilerin “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları üzerine Erdoğan, “Kardeşlerim, bugüne kadar hiçbir yerde eğilmedik. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik. Yok şuymuş, yok buymuş, yok dolarmış. Yok böyle bir şey. Onların dolarları varsa bizim Allah'ımız var. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler. Yeter ki siz dimdik ayakta durun” diye konuştu. 

GÖRKEMLİ KONGREDE 6. KEZ GENEL BAŞKAN 

AK Parti, yeni yönetim sistemine geçildikten sonra ilk kongresini gerçekleştirdi. Erdoğan, geçerli oyların tamamını alarak, 1380 oyla yeniden genel başkanlığa seçildi. Ana sloganı, ''Millet Bir, Hedef Bir'' olan kongre, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın salona girişiyle başladı. Erdoğan, salona gelişinde, “Dönmem geri senin yolundan” şarkısıyla karşılandı. 

DOLGU MALZEMESİ DEĞİL İNŞACIYIZ 

AK Parti'nin Türkiye'nin tüm renklerini kuşatarak yoluna devam edeceğini belirten Erdoğan, “Tarihin dolgu malzemesi değil inşacısı olduğumuzu unutmayacağız” dedi. 

“AK Parti’nin ne olduğunu anlayabilmek için önce medeniyetimize ve tarihimize vakıf olmak gerekir. AK Parti başlangıçtır, Hazreti Adem’in dünyaya gelmesiyle başlayan imtihanımızın takibidir” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihin dolgu malzemesi değil inşacısı olduğumuzu unutmadık, unutmayacağız. Gücümüzü darbe odaklarından değil sadece milletimizden aldık. Programlara göre değil milletimizin isteklerine göre icraat yaptık. Biz ülkemizi çok sevdik. Çok sevdiğimiz için de Türkiye’ye birinci sınıf demokrasi, ekonomi, hizmet yakışır dedik. AK Parti’yi kurduğumuz günden beri de bunun için çalıştık. Kimlik siyaseti değil millet siyaseti yaptık. Hep üretmenin, büyütmenin peşinde olduk. Hiç kimseyi aynı kalıba sokmaya çalışmadık, tüm renklerimizi olduğu gibi kabul ettik. Soframızın paylaştıkça bereketlendiği inancıyla yardım için uzanan hiçbir eli boş çevirmedik. Tabi aynı zamanda husumetler çoğaldı. İçerdeki ihanet odaklarını da hayata geçirdiler. Sokak darbesi yapmaya kalktılar, yargı darbesi yapmaya kalktılar, terör darbesi yapmaya kalktılar. Ülkemiz dışından taciz atışlarıyla sınır darbesi yapmaya kalktılar. Siyaset darbesi yapmaya kalktılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar.” 

AFRİN'DE NE YAPTIYSAK AYNISINI YAPACAĞIZ 

Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada terörle mücadeledeki kararlılığı bir kez daha ortaya koydu. “Türkiye'nin sınır güvenliğinin sınır ötesinden başladığı inancıyla yürüttüğümüz operasyonları genişleterek devam ettireceğiz” diyen Erdoğan, “Suriye ve Irak'tan ülkemize yönelen tehditleri ne pahasına olursa olsun kaynağında kurutmakta kararlıyız” ifadesini kullandı. Erdoğan, “Daha önce Cerablus'ta, El Bab'da, dün Afrin'de ne yaptıysak Suruç'tan Cizre'ye kadar olan sınırlarımız boyunca aynısını yapacağız” ifadelerini kullandı.

COŞKU SALONA SIĞMADI 

'Millet Bir, Hedef Bir' sloganıyla toplanan yeni dönemin ilk büyük kongresi, coşku içinde geçti. Türkiye'nin dörtbir yanından gelen AK Partililer, salonun çevresini miting alanına çevirdi.  81 ilden Ankara'ya akın eden AK Partili'ler, güvenlik noktalarından geçerek salona giriş yaptı. Dışarıda kalan binlerce kişi ise kongreyi salon dışında kurula dev ekranlardan  takip etti. Dışarıda kalanlara kumanya ve su dağıtıldı. Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın salona gelişinde hazırlanan platformdan yürüyerek partilileri selamlarken, partililer hep birlikte “Dönmem geri senin yolundan” şarkısını söyledi. 

PARTİLER BULUŞTU

Kongrede CHP'yi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya temsil etti. CHP uzun bir aradan sonra AK Parti kongresine katılım gösterdi. MHP'yi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ile MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, BBP'yi Genel Başkan Yardımcısı Ali Keser ile Tevfik Eren, Saadet Partisi'ni de Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç temsil etti. 

DEVLET BAŞKANLARI KATILDI 

Kongreye, Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodore Obiang, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, Nijer Ulusal Meclis Başkanı Ousseini Tinni, Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, Zambiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Inonge Wina, Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Faisal Hasan İbrahim, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Ahmadov ile Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Nebojsa  Stefanovic katıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Etiketler :