'Bu coğrafyanın kaderi Türkiye'

Gündem Haberleri

Savunma Bakanı Akar, bölge halkının terör belasından kurtulması için Türkiye'nin çabalarını sürdürdüğünü belirterek, “Bu coğrafyada var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilere hitaben konuşan Akar, coğrafya ne kadar milletlerin kaderiyse Türkiye'nin de bu coğrafyanın kaderi olduğunu belirterek, “Bunu herkesin bilmesi lazım. Biz bu coğrafyada varız ve olmaya devam edeceğiz” dedi. 

PKK EŞİTTİR YPG 

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'deki PKK/YPG'li teröristlerin etkisiz hale getirildiğini anlatan Akar, “PKK'nın YPG'den bir farkı yok. Bunun çok iyi bilinmesi lazım, PKK eşittir YPG, bunun hiçbir tartışması yok. Bunun ispatı, resimleri, bilgileri, belgeleri her yerde. Çok açık, anlamak isteyen herkesin çok kolaylıkla anlayabileceği bir gerçek. Dolayısıyla Afrin'deki YPG'li PKK'lılar da bulundukları çukurlara gömülmüşlerdir. Orada 4 bin 500'den fazla terörist etkisiz hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı. 

GENÇLERİ DAVET ETTİ 

Savunma Bakanı Akar, konuşmasında gençleri harp okullarının sınavlarına girmeye davet ederek şunları söyledi: “Ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığını, kutsal vatan topraklarının güvenliğini sağlamak ve TSK'nın bir mensubu olmak, 21. yüzyılda subay, astsubay, komutan ve asker olmak için, gençlerimizi sınavlara davet ediyoruz, kendilerini bekliyoruz.” Atatürk'ün “Bir ordunun kıymeti, subay ve komuta heyetinin kıymetiyle  ölçülür” ifadelerini hatırlatarak bu bilinçle hareket ettiklerini bildiren Akar, subay, astsubayların eğitim ve öğretimine önemli yatırım yaptıklarını söyledi. 




Etiketler :