Casusluğa özenen Ümit Özdağ'a MİT darbesi

Gündem Haberleri

| DHA

Kaynak: DHA

Her fırsatta toplumun fay hatlarına yönelik yalan yanlış bilgiler aktararak birliğimizi bozucu faaliyetler içerisinde olan Ümit Özdağ'ın MİT ihaneti yanıtsız kalmadı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Libya'da şehit olan MİT görevlilerinin isim ve rütbelerini deşifre eden İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke düzenleyerek TBMM'ye gönderdi. Özdağ hakkında, 'MİT Kanunu'na muhalefet ettiği' gerekçesiyle hazırlanan fezlekenin TBMM'de Meclis'te Adalet-Anayasa Karma Komisyonu'na havale edildiği öğrenildi.

İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ, 26 Şubat 2020 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı basın açıklamasında Libya'da şehit olan iki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin isim ve rütbelerini kamuoyuna ifşa etmişti. Özdağ, MİT mensuplarının görev ve faaliyetlerini icra ettiği yerlerini de açıklamıştı. Bu açıklamayla Türkiye'nin en mahrem ve hassas personelleri deşifre olma riskiyle karşı karşıya kaldı.

KİME HİZMET EDİYOR?

Özdağ hakkında 2937 sayılı "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu" 27. Maddesine muhalefet ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonuçlandı.

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILACAK!

Başsavcılık Parlementerler Bürosu tarafından Özdağ hakkında atılı suç kapsamında fezleke hazırlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilen fezlekede, Ümit Özdağ hakkında fezleke tanzimini gerektirir, yeterli ve kanunu delilinin mevcut olduğu, bu nedenle Ümit Özdağ hakkında Anayasa'nın 83. Maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kaydedildi.

ADALET KARMA KOMİSYONU İNCELEYECEK!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özdağ hakkında fezleke hazırladı. Özdağ'ın dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili hazırlanan dosya, 25 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi olarak Meclis'e gönderildi. Tezkerenin, 31 Mart'ta ise TBMM Adalet-Anayasa Karma Komisyonu’na havale edildiği öğrenildi. Tezkere ilgili Meclis tutanaklarında, "İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi (3/1154) Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonuna havale edildi" ifadeleri yer aldı.




Etiketler : Ümit Özdağ MİT Milli İstihbarat Teşkilatı Sinan Ceyhanlı