Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'yi gazlayan Yahudi kökenli Fransızların isimlerini verdi: Fransız bakan Bernard Kouchner ve Fransız yazar Bernard Henry-Levy

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'ye sert ifadelerle yüklenerek "Heralde sağına ve soluna aldığı Fransız bakan Bernard Kouchner ve Fransız yazar Bernard Henry-Levy'den güç alıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Barzani'ye de mesaj göndermeyi unutmadı. Kuzey Irak referandumuna ilişkin olarak Erdoğan, Barzani yönetiminin tek çaresinin "bu işten çekilmek" olduğunu belirterek aksi halde takvimin işleyeceğini söyledi.

Erdoğan, Barzani'nin yanında yer alan Fransızlarla ilgili de konuşarak "Fotoğrafa bakıyorsunuz, sağında eski Fransız bakan Bernard Kouchner'i, solunda Fransız yazar Bernard Henry-Levy. Herhalde bunlardan alıyor gücü" dedi.

KİM BU LEVY?

Barzani'nin yasa dışı referandumuna açık destek veren tek ülke İsrail'di. Irak'ın kuzeyinde 1960'lardan bu yana devam eden Mossad yapılanması ise Mossad ajanı olarak adlandırılan Fransız yahudisi Bernard Henri Levy'nin referandum faaliyetleriyle iyice ayyuka çıktı.

Kendisini filozof, TV yapımcısı, gazeteci olarak tanımlıyor. Filmleri ve TV programları var. Son filmi Peşmerge'ydi Yahudi kültür merkezinde 2 Ekim'de özel gösterim yapacak. Kendisini böyle tanımlasa da ajan provokatör kimliği ön plana çıkan bir isim.

LEVY'NİN AJANLIK VE PROVAKATÖRLÜK DENEYİMLERİ

2011'de Libya müdahalesinde ve sonrasında başroldeydi, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan o dönemde Başbakan olarak Mısır ve Libya'ya gittiğinde Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Erdoğan'dan önce Trablus'a gitmek için harekete geçmişti, Sarkozy Erdoğan'ın Libya'ya gelmesine hem de kendisinden önce ilk ziyareti yapacak olmasına çok bozulmuştu, tarih 16 Eylül 2011'di ve o gün Sarkozy'nin yanında Bernard Henri Levy de vardı.

LEVY REFERANDUMDA GÖZLEMCİ MİYDİ?

Barzani'nin yasa dışı referandumu için Avrupa'dan ciddi sayıda gözlemci geldi. Levy de onlardan biriydi resmi olarak gözlemci kartı da vardı.

AVRUPALI GÖZLEMCİLERİN REFERANDUM TAVRI NE OLDU?

16 Nisan'da Türkiye sivil bir anayasaya geçerken hayır propagandası yapan, evet çıkınca referandumla ilgili olumsuz rapor veren Avrupalı gözlemciler, Barzani'nin yasa dışı eylemini meşrulaştırmak için Erbil'deydiler. Referandumla ilgili demokratik olduğunu söylediler, herkesin özgürce oy kullandığını rapor ettiler.

LEVY'NİN TÜRKİYE KARŞITI FAALİYETLERİ NELER?

Gezi kalkışması sürecinde Erdoğan'ı hedef almıştı. Erdoğan'ın gitmesi gerektiğini savunuyordu. Suriye sürecinde de Türkiye'nin karşısında yer aldı. Kobani olaylarında da öyle.

HENRİ LEVY'NİN GEZİ'DE TÜRKİYE'YLE İLGİLİ SÖZLERİ?

Türkiye'nin Kürtleri baskı altına aldığını iddia eden açıklamalar yaptı. Bu adamın tarzı böyle, Bosnalılar için kendini sözde bir kahraman gibi gösterdi sonra Sırplar tarafından pastalı eyleme hedef olup, kendi reklamını yaptırdı ve "mazlumun yanındayım" mesajı verdi. Şimdi aynı taktiği Irak'ta Kürtler için yapıyor.




Etiketler :