Demirtaş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve hükümete ve milletimize tehdit: 1 oyluk canları var

Gündem Haberleri

6-7 Ekim olaylarının talimatını veren ve 53 kişinin ölümüne neden olan HDP'li Selahattin TRT'deki seçim konuşmasında yine tehditler savurdu. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete yönelik ifadeler kullanan Selahattin Demirtaş milletimizi de tehdit ederek "Bir oyluk canları var. Sandıktan HDP çıkarsa seçim akşamı görün ne hale geliyorlar" ifadelerini kullandı, hükümetten sert tepki geldi. İçişleri Bakanı Soylu, katıldığı canlı yayında 'İçinde Türkiye'ye ve milletimize nefret dolu olan konuşmasını dinledim. İnce'nin ziyaretinin ardından şımardılar. Kürt kardeşlerimize bunlardan daha fazla zarar veren kimse yoktur. Bu tip siyasetçilerden Türkiye demokratik usulü yöntemlerle kurtulmalıdır' dedi.

(Gunes.com)

6-7 Ekim olaylarının talimatını veren ve 53 kişinin ölümüne neden olan HDP'nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için TRT'de yaptığı konuşmasında yine tehditler savurdu. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hükümete ve milletimize tehditler savuran Demirtaş yaptığı konuşmada 'Bunların bir oyluk canları var. 24 Haziran'da sandığa atacağınız zarfın içine demokrasi isteğinizi gösteren HDP ve Demirtaş oylarını koyun gerisini bize bırakın. Görün bakalım seçim akşamı o bize parmak sallayan sahte kabadayılar ne hale geliyor" dedi.

Demirtaş'ın propaganda konuşmasına sert tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Selahattin Demirtaş'ın TRT'deki propaganda konuşmasında tepki gösterdi. Soylu, "TRT’deki propaganda konuşmasında bizim için 'bir oyluk canları var' diyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Hepimizi ölümle tehdit ediyor. Bunları hem Demirtaş'ı hem PKK'yı böyle şımartan Muharrem İnce'nin ziyareti oldu" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TRT Haber’de konuştu.

İşte Soylu’nun konuşmasından satır başları:

DEMİRTAŞ'IN TEHDİTLERİNİN SEBEBİ MUHARREM İNCE'DİR

 

1 oyluk canları kalmıştır. Hepimizi ölümle tehdit ediyor oradan. Yani diyor ki biz bir oyla sahip çıkın meseleye bu iktidarı götürelim gerisi bizim hadisemizdir. Buna bu cesareti veren Muharrem İnce'dir. Ne yaptığını bilmiyor, cahil bir adamdır. Hayatında hiçbir şeyin sahibi olmamıştır. Kemal Kılıçdaroğlu'nu alt edeceğim diye girmediği alan kalmamıştır.

TÜRKİYE BUNLARDAN DEMOKRATİK USULLERLE KURTULMALIDIR

 

Demirtaş'ın konuşmasını analiz ettiğimde içinde nefret olan Türkiye'ye milletimize kendisini oraya gönderenlere ve gönderipte sahip çıkmayanlara. İlk tutuklandığı gece Kocaeli'ne geliyor şöyle zannediyor binlerce kişi beni karşılamaya geldi. Şaşkın şaşkın etrafına bakıyor inince. Bunlar önce dağda yetiştirildiler sonra İstanbul'daki plazalara yerleştirildiler. Şimdi de istedikleri gibi kullanıyorlar. Bu tip siyasetçilerden Türkiye demokratik usulü yöntemlerle kurtulmalıdır. Kürt kardeşlerimize bunlar kadar zarar veren kimse yoktur.




Etiketler :