Döviz taaruzuna hodri meydan

Gündem Haberleri

Türkiye'nin şu anda büyümede yüzde 7.4'le dünyada bir numara olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurla, murla bizi vuramazsınız, bu manipülasyonlarla bizi vuramazsınız” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan konuşmasında birçok önemli mesajlar vererek, Türkiye üzerinde oynanan hem ekonomik hem de siyasi manipülasyonlar hakkında sert açıklamalarda bulundu. Seçimlerin önemine vurgu yapan Erdoğan, “24 Haziran seçimleri ülke tarihimizin en önemli seçimidir. Ya 16 yıllık kazanımlarımızı çok daha yukarılara taşıyacağız ya da yıkım ittifakının bunları heba etmesine fırsat vereceğiz” açıklamasında bulundu. 

YIKMAYI SİYASET SANIYORLAR

Erdoğan konuşmasında CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi eleştirerek, “Diyor ki, 'Erdoğan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptı, ben de dördüncüyü yaptırım.' Ya senin ne haddine? Ne haddine? Bir taraftan şunu yaptırmam, bunu yaptırmam diyeceksin. Öbür taraftan 'Ben de dördüncüyü yaptırırım' diyor” ifadelerini kullandı. Eleştirilerine sürdüren Erdoğan, “Milli bütçede para yok diyorsun. Biz her şeyin bütçedeki parayla yapılmayacağını bilen bir iktidarız. Dünyaya da bunun örneği olduk. Biz geldiğimizde G-20'de miydik ya? Şu anda Türkiye G-20'de” dedi. Muhalefet cephesinde bambaşka yeller estiğine dikkat çeken Erdoğan, “Türkiye'nin yatırımlarıyla iftihar etmek yerine önemsiz göstermeye çalışıyor. Yapılanları yıkmaktan, engellemekten bahsediyorlar. Millete ufuk çizmek yerine, projeleri durdurmaktan bahsediyorlar. Tüm dünyada ses getiren projelere dil uzatıyorlar. Yıkmayı, durdurmayı siyaset yapmak zannediyorlar. Dünyanın hangi ülkesinde hızlı trene karşı çıkan muhalefet vardır? Türkiye'nin prestij projelerine kafayı takan muhalefete bu memleket emanet edilir mi?” diye sordu. 

BAŞARAMAYACAKLAR MESAJI

Coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan, “FETÖ'yü iade etmemek için ipe un serenlere avukatlık edenlere Türkiye emanet edilir mi? Hedefi, vizyonu, iddiası olmayanlara hiçbir şey emanet edilmez” dedi. Türkiye’ye yönelik başlatılan döviz kuru üzerinden saldırılara değinen Erdoğan, “Bizi manipülasyonla vuramazsınız” dedi. Erdoğan, “Dünyada fakirlere elini uzatan ülke kim? ABD birinci gözüküyor ama gayrisafi yurtiçi hasılaya göre Türkiye birinci. Büyümede 7.4 ile dünyada bir numarayız. Çıkmış birileri kurmuş şuymuş... Kurla bizi vuramazsınız. Bu manipülasyonla bizi vuramazsınız” ifadelerini kullandı. 

ÇIRAKLARLA BU İŞ OLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’de 4 bin 480 teröristlerin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Erdoğan, “Güvenlik güçlerimiz Mehmet'imizin kanını yerde bırakmadı. Kuzey Irak'ta PKK'lı 419 teröristi etkisiz hale getirdik. Yurt içinde 405 teröristi etkisiz hale getirdik. Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde... Nerede terörist varsa Mehmetçiğimiz, güvenlik korucularımız orada. Çünkü bu ülkenin refahını, huzurunu, güvenliğini kimse Allah'ın izniyle bozamayacak” ifadelerini kullandı. Bunların dirayetli bir iktidarla olacağını belirten Erdoğan, “Çıraklarla bu iş olmaz. Bu iş yürek işi, bu iş kürekle olmaz. Bunlar ne diyorlardı? 'Afrin'de ne işiniz var.' diyorlardı değil mi? Biz ne dedik? Bizim ülkemizin sınırlarını taciz edenlere biz asla dur durak bilmeyiz, üzerine gideriz” dedi. 




Etiketler :