Eskişehir'de okuyan genç sanatçı Cem Özkan 7 bin parça hurdadan metal at yaptı

Gündem Haberleri

Metal at heykeli başta olmak üzere hurda malzemelerle yaptığı heykelleriyle adını duyuran Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 3. sınıf öğrencisi Cem Özkan, hem iki eserini İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda sergilemekten hem de bazı sanayi tesislerinin hurdalıklarını kendisine ücretsiz açmasından mutluluk duyuyor.

Eskişehir'in merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Yukarısöğütönü Mahallesi'ndeki atölyede hurda malzemelerden metal heykeller yapan Özkan, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla eserlerini paylaşmaya başladı

.

Bir süre sonra pek çok internet kullanıcısının dikkatini çeken genç sanatçı, medya aracılığıyla bilinirliği daha da artınca çeşitli şirket ve sanat çevrelerinden eserlerinin sergilenmesi ve satışı konusunda teklifler almaya başladı.

Özkan'a, eserlerini sergilemesi için prestijli organizasyonların gerçekleştirildiği İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndan öneri sunuldu. Bunun üzerine Özkan, metal at ve boğa eserini 8-12 Kasım'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda sanatseverlerin beğenisini sunarak, ilk kişisel sergisini açtı.

Eserlerini yapmak için ihtiyaç duyduğu hurda metalleri bulmakta güçlük çeken Özkan için birçok kişi ve sanayi tesisi de hurdalıklarının kapılarını ücretsiz açtı. 
Yaklaşık 7 bin hurda parçadan bir yıllık çalışmayla bir ton ağırlığında metal at heykeli yapan Özkan'ın, boğanın yanı sıra astronot, el, savaşçı, gemi gibi birbirinden farklı, görkemli metal heykelleri de bulunuyor.

İLGİDEN ÇOK MEMNUN

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın büyük beğenisini kazanan eserlerine gösterilen ilgi ve adının duyulmasında kendisine verilen destekten memnun olduğunu söyledi. 

Heykel üzerinde kendini daha da geliştirmeyi istediğini anlatan Özkan, "Eserlerimin fiyatlarını çok fazla kişi sormaya başladı. Satın almak isteyenler var ancak benim önceliğim eserlerimi sergilemekti. Yaptığım eserlerin büyük kitlelerce görülmesini çok istiyorum." diye konuştu.

Özkan, basın organlarında haberlerinin yayınlanmasının ardından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndan bir elektronik posta geldiğini ve buna çok sevindiğini vurgulayarak, "İlk eserimin İstanbul gibi dünyanın en önemli kentinde sergilenmesi de önemliydi. Herkesin ücretle eserlerini sergilediği bir yerde bana kapılar açıldı. 8-12 Kasım'da at ve boğa figürlerimi sergiledim. Eserlerimize olan ilgi çok büyüktü. İlk sergime çok fazla kişi katıldı." ifadelerini kullandı.

Severek yaptığı heykellerin haberlerde, sosyal medyada ve internet sitelerinde yer almasının ardından birçok kişinin kendisine ulaştığını dile getiren genç heykel sanatçısı, artık hurda parça sıkıntısı yaşamadığını söyledi.

 




Etiketler :