İki lafından biri yalan

Gündem Haberleri

CHP’li İnce’nin bir dediği bir dediğini tutmuyor. ABD’nin FETÖ elebaşı Gülen’i iade etmemesi halinde İncirlik Üssü’nü kapatacağını söyleyen İnce, yine çark etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce skandal açıklamalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Bir dediği bir dediğini tutmayan CHP’li İnce’ye parti tabanını bile çileden çıkardı. İnce katıldığı bir televizyon programında Amerika Birleşik Devletleri’nden arandığını iddia etti. Kendisini arayanların kim olduğunu açıklamayan İnce, 'Türkiye'nin Fetullah Gülen'in iadesi için usulünce başvuruda bulunmadığını' söylediklerini ileri sürdü. 

TELEFONLA GÖRÜŞÜYORDU

Programın sunucusunun “Sizi arayanlar kim Sayın İnce?” sorusunu yanıtsız bıraktı. Dışişleri ve Adalet bakanlıkları yayımladıkları belgelerle İnce’nin iddialarının gerçeği yansıtmadığı kısa sürede ortaya çıktı. İnce aradan birkaç güç geçtikten sonra iddiasından hiç bahsetmediği bir televizyon programında, “Avrupalı büyükelçiler size Erdoğan'ı yargılayacak mısınız diye sordu mu” sorusuna “Evet onlar da sordu” diye cevap verdi. 10 saat içinde kendi söylediği sözleri inkar eden İnce attığı tweet'te “AB Büyükelçileri ile yaptığımız görüşmede Büyükelçiler bana “Erdoğan'ı yargılayacak mısınız sorusunu sormadılar. Ben de bu sorunun sorulduğu yönünde bir söz söylemedim” dedi. Ancak programın tekrarı izlendiğinde İnce'nin inkar ettiği sözleri söylediği net biçimde ortaya çıkınca rezil oldu. Peşe peşe skandallara imza atan CHP’li İnce’nin yeni bombası patladı. 

 

 

TATİL HAKLARI VARMIŞ

Katıldığı bir programda İnce ABD’yi kastederek “Fetullah Gülen’i iade et, etmiyorum derse İncirlik’teki askerler 24 Aralık Noel Bayramı için ailelerinin yanına göndeririz” açıklamasını yaptı. Gazetecilerin “İncirlik Üssü’nü kapatır mısınız?” sorusuna İnce, “Eğer iade etmezlerse kapatırız” cevabını verdi. DW Türkçe’ye açıklamalarda bulunan İnce’ye İncirlik sorusu tekrar yöneltildi. İnce, “'ABD, Fethullah Gülen'i benim cumhurbaşkanlığım dönemimde iade etmezse İncirlik'i kapatırım' dediniz. Kapatır mısınız?” sorusuna ise “'Kapatırım' demedim. Amerikan askerleri Noel tatilini Amerika'da geçirirler' dedim. O da onların haklarıdır zaten” yanıtını vererek büyük çark etti. 

CHP’liler TRT ekibine saldırdı 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, çıktığı her mitingde TRT'yi tehdit edip hedef gösteriyordu. ‘TRT’nin önünde miting yapacağını’ söyleyecek kadar ileri giden İnce’nin tahrikleri çirkin bir saldırıya dönüştü. İnce, dün seçim çalışmaları kapsamında İzmir'de miting düzenledi. İnce’nin hedef göstermesiyle gaza gelen CHP’liler, mitingi takip etmekle görevli ekibin içinde bulunduğu TRT aracına saldırdı. Habercilerin önünü kesen parti üyeleri, küfürler savurarak otomobilin camlarını yumrukladı.




Etiketler :