İşler göründüğü gibi değil! Emin Pazarcı, CHP-DSP kavgasının perde arkasını kaleme aldı

Gündem Haberleri

CHP'nin zillet ittifakının kararının ardından peş peşe gelen istifalar parti içinde büyük depreme neden oldu. Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan “CHP’nin aday yapmadığı isimler DSP’ye gidiyor. DSP de CHP’den kim gelirse aday olarak gösteriyor.” algısının yanlış olduğuna ilişkin bir yazı kaleme alarak, CHP-DSP kavgasının perde arkasını masaya yatırdı.

TM Dijital Haber Merkezi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaset kumpası sonrasında göreve gelmesinin ardından sık sık “kimlik siyaseti” eleştirileri yapılan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), terör örgütü PKK’nın siyasî kanadı Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile kurulan seçim ittifakı, parti içi tartışmaları ayyuka çıkardı.

CHP’nin sözde “ittifak arayışı” kapsamında Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Merkezi’ne gönderdiği heyetteki Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’un herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadan “çay içip kalktıkları” açıklanırken, Star gazetesi, bu görüşmede “CHP’den istifa ederek DSP’ye katılmaya çalışanların kabul edilmemesinin rica edildiği" bilgisini edinmişti.

Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, bugünkü köşesinde, CHP’li birçok ismin partilerinden istifa ederek DSP’ye katılmasıyla başlayan süreçte kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan “CHP’nin aday yapmadığı isimler DSP’ye gidiyor. DSP de CHP’den kim gelirse aday olarak gösteriyor.” algısının yanlış olduğunu masaya yatırarak, CHP-DSP kavgasının perde arkasını kaleme aldı.

İşte CHP-DSP kavgasının perde arkası…


 




Etiketler :