Mehmet Metiner: Reis’i arkadan hançerlediler

Gündem Haberleri

Star Gazetesi yazarı Mehmet Metiner 31 yerel seçimleri sonucu çıkan tabloyla ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Gunes.com / Haber Merkezi

Metiner, şaibe ve usulsüzlüklerin gölgesinde seçim sonrası oluşan puslu havadan yine kaos simsarlarının malzeme bulduğuna dikkat çekerek 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bülent Arınç’ın açıklamalarıyla ilgili bugünkü yazısında çarpıcı analizler yaptı.

“REİS’İ ARKADAN HANÇERLEDİLER”

Türkiye üzerindeki FETÖ ile yürütülen kirli operasyona hiçbir zaman samimiyetle inanmayan ve bu yönde çaba göstermeyen isimlerin (Gül ve Arınç) 17/25 operasyonu ve Gezi sürecinde Tayyip Erdoğan’ı yalnız bıraktıklarına dikkat çeken Metiner şu ifadeleri kullandı: 17/25 Aralık’ta Reis’e operasyon çekilirken en etkili ve yetkili makamlarda olmalarına rağmen çıkıp Reis’i sahiplenmediler. Tersine Reis’i arkadan hançerlediler. Gezi sürecinde de aynısını yaptılar. Şimdi aynı beyler tekrar başlarını uzatmaya başladılar. 

“FATURAYI REİS’E KESİYORLAR”

“Kibrin ve kurnazlığın bu kadarına pes doğrusu!” ifadeleriyle yazısında daha sert ifadeler kullanan Metiner bu iki ismin düştüğü acınası hali şu şekilde anlatıyor: Birisi Ahmet Yesevi’ye atıfla İstanbul seçiminin faturasını tıpkı geçmişte yaptığı gibi Reis’e kesiyor. Ama kurnazlıkla. İsim vermeden. Reis’in üslubuna göndermede bulunarak. Diğeri ise “Kurucu ilkelerden saparsanız akıbeti bu olur!” türünden aslında memnuniyetini izhar eden bir yerde durduğunu gösteriyor. Elinde güya 30 km ötesini görebilen bir dürbün varmış da önceden bunu öngörüp söylediği için haksızlığa uğramış da vs... Keşke bir de kendisine bakan bir dürbünü olsaydı diyorum. “En tepeden iniyorum. Bana pek layık değil ama şu-şu koltukları benim için hazırlayın!” anlamına gelen o kibir ve enaniyet kokan tavrını acaba o dürbün kendisine nasıl gösterirdi? Belki de öyle bir dürbünden yoksun olduğu için Erdoğan düşmanı kampın “çatı adayı” olma noktasına kadar sürüklendi. Hem trenden iniyor hem de hala trenin içindeymiş gibi eleştiriler getiriyor. “AK Parti’nin kurucu ilkelerinden yüzünü çeviren ben mi oldum” diyor. Kim peki? Recep Tayyip Erdoğan pek tabii. Kendileri pek bir demokrat, Erdoğan ise “diktatör”! Yazıklar olsun! 

Mehmet Metiner'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız




Etiketler :