Sağlık Bakanı Koca açıkladı... Sakarya'daki patlamada 2 kişi hayatını kaybetti 73 yaralımız var

Gündem Haberleri

Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamaların ve yangının devam etmesi çalışmaları aksatıyor. Kızılay Başkanı Kınık yaptığı açıklamada bölgedeki vatandaşları uyardı 'Pencere ve kapıları kapatın, dumanı solumayın' dedi. Bölgeyi inceleyen Sağlık Bakanı Koca da yaptığı açıklamada 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini 73 vatandaşımızın da yaralandığını kaydetti.

Alınan bilgiye göre, Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı.

Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

HENDEK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "150-200 civarında çalışanı olduğu söyleniyor. Ambulans ve itfaiye dışında kimseyi almıyorlar. Net bir bilgim yok. 3-4 yıl önce de patlama yaşandı. Aynı fabrikada oldu. Ölen olmamıştı. Patlamalar hala sürüyor. Olay yerine 300 metre mesafedeyim. İlk baştaki kadar güçlü olmasa da patlamalar sürüyor. Tüm ekipler şu an burada. Hendek ilçesine 16 kilometre mesafede bir tesis" dedi.

"BOMBA DÜŞMÜŞ SANDIK"

Babaoğlu, "Çok güçlü bir patlamaydı. Telefonlarımız susmuyor. Tüm kentte duyuldu. Çevre illerde de duyuldu. Bomba düşmüş sandık. Şu an güvenlik tedbirleri alındı. Güvenlik çemberi k

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor. 

SAKARYA VALİSİ: PATLAMALAR DEVAM ETTİĞİ İÇİN ŞU ANDA OLAYA MÜDAHALE EDEMİYORUZ

Vali Kaldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hendek'te bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldiğini belirtti.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin, "Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 arası insan var ama patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor." dedi.

"Bütün ekiplerimiz orada. AFAD, sağlık, itfaiye UMKE, jandarma, emniyet tüm birimlerimiz orada." diyen Kaldırım, "Fabrika etrafında tüm güvenlik tedbirleri alındı. Havai fişek fabrikası olduğu için, patlamalar devam ettiği için şu anda olaya müdahale edemiyoruz. Ben de olay yerine varmak üzereyim." ifadesini kullandı.

Vali Kaldırım, "Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 arası insan var ama patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor. Olayı yakından takip ediyoruz. Bütün çevre güvenliğini aldık, vatandaşların yaklaşmasına müsaade etmiyoruz. Gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamada, "Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası AFAD, 112, İtfaiye ve Jandarma ekipleri bölgeye ivedilikle sevk edilmiş olup, yangına müdahale çalışmaları devam etmektedir" denildi.

ÇELİK: DUALARIMIZ CANLARIMIZLA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından, Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangına ilişkin açıklamada bulundu. Çelik, "Dualarımız canlarımızla. Sakarya Hendek’te patlama olan havai fişek fabrikasında canlarımız var. Allah hepsini korusun. Tüm dualar ve gayretler onlar için." ifadesini kullandı.

KINIK: DUMANIN SOLUNMAMASI GEREKİYOR

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, "Sakarya Hendek patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir." dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ: 1 UÇAK, 2 HELİKOPTER BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "(Havai fişek fabrikasında patlamayla ilgili olarak) Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı 1 uçak, 2 helikopter ve 15 arazöz araç takviyesinde bulunarak, bölgeye gönderdik. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

SAKARYA VALİSİ MÜJDEYİ VERDİ: CAN KAYBIMIZ YOK

Sakarya Valisi Kaldırım: (Havai fişek fabrikasındaki patlama) Şu ana kadar 41 yaralıyı hastanelerimize intikal ettirdik, can kaybımız yok şükür 

BAKAN SOYLU VE BAKAN KOCA BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya'nın Hendek ilçesinde patlama meydana gelen havai fişek fabrikasının bulunduğu bölgeyi havadan inceledi.

73 YARALIMIZ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya'daki havai fişek fabrikasındaki patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 yaralı olduğunu bildirdi.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Sakarya Hendek'te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında patlama olduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla süreci yakından takip etmek için olay yerinde olacağını bildiren Koca, "85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var." bilgisini paylaştı. 




Etiketler : Sakarya Hendek Sakarya hendek Yangın havai fişek fabrikası fabrika itfaiye Patlama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan süleyman soylu