İsrail katliamına Türkiye'den sert tepki: Sistematik Barbarlık

Gündem Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nden gelen görüntülere ilişkin "İsrail'in Filistin halkını kasıtlı ve sistematik bir şekilde yok etmeyi hedeflediğinin delilidir. İsrail makamlarının son altı ayda işlediği suçlar, insanlık tarihi boyunca yaşanmış en büyük barbarlıklar arasında yerini almıştır." açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail makamlarının son 6 ayda işlediği suçlar, insanlık tarihi boyunca yaşanmış en büyük barbarlıklar arasında yerini almıştır." ifadesine yer verilerek, bu suçları işleyen herkesin yargılanacağı ve suçların işlenmesine göz yumanların isimlerinin tarihe birer kara leke olarak geçeceği ifade edildi.

Soykırımcı İsrail bunu da yaptı! Elleri bağlı diri diri gömülmüş cenazeler bulundu

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nden gelen görüntüler, İsrail'in Filistin halkını kasıtlı ve sistematik bir şekilde yok etmeyi hedeflediğinin delilidir.

İsrail makamlarının son altı ayda işlediği suçlar, insanlık tarihi boyunca yaşanmış en büyük barbarlıklar arasında yerini almıştır.

Bu suçları işleyen herkes yargılanacak, bu suçlara göz yumanların isimleri tarihe birer kara leke olarak geçecektir.

İnsanlık vicdanı ile hukuku yok sayan ve küresel barış ve istikrara zarar veren İsrail'i durdurmak uluslararası camianın görevidir.

BM Güvenlik Konseyi'nin kabul ettiği son ateşkes kararının ve Uluslararası Adalet Divanı'nın açıkladığı ilave tedbirlerin uygulanmasını teminen gerekli önlemlerin vakit kaybetmeksizin alınması gerekmektedir.




Etiketler : İsrail Şifa hastanesi Gazze TÜrkiye Dışişleri Bakanlığı