Sömürüden 70 milyon TL götürü

Gündem Haberleri

Atatürk’ü istismar ederek kesesini dolduran Özdil’in, ‘özel seri’ kılıfıyla, 2 bin 500 TL’den satılacak kitabından kazancının devede kulak kaldığı ortaya çıktı. Sözcü yazarının, Atatürk’le ilgili iki kitabı ve lüks baskısından, 69 milyon 702 bin 500 TL gelir elde edilecek. 

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in, milletin ortak değeri Atatürk üzerinden daha fazla para kazanmak için her yolu deniyor. Özdil’in ‘Mustafa Kemal’ kitabı, 'saadet zinciri'nin son halkası olarak öne çıktı. Özdil’in 4 ay önce piyasaya çıkardığı 'Mustafa Kemal' kitabı, 35 TL’den satılıyor. 'Özel seri'si hazırlanan ve 1881 adet basılan kitap, 23 Ocak’ta Atatürk’ün ölüm saati olan 9’u 5 geçe 2 bin 500 TL’den internette satışa çıkarılacak. Allanıp pullanıp yeniden piyasaya sürülen kitaptan toplam, 4 milyon 702 bin 500 lira kazanç elde edilecek. 

VATANDAŞLARDAN TEPKİ YAĞIYOR 

Kitap, satış bedeli kadar, Atatürk'ün istismar edilerek kazanç kapısı haline getirilmesi nedeniyle büyük eleştiri topladı. Kazanılan büyük paraların Sözcü yazarı Özdil’in Atatürk’ün üzerinden şimdiye kadar kazandığı miktarın yanında çok küçük bir kısmını oluşturduğu ortaya çıktı. Kırmızı Kedi yayınevinin 10 Aralık 2018'deki açıklamaları gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdi. 'Mustafa Kemal' kitabının 35 TL’den satışa çıkarılan baskısı, 1 milyon 150 bin rakamına ulaştı. Böylece yayınevinin kasasına tam tamına 40 milyon 250 bin TL girdi. 

ÇOCUKLARI DA SÖMÜRÜYOR

Ancak Özdil ve yayınevinin keselerini dolduracakları yoldan vazgeçmeyecekleri, yeni çalışmalarıyla net bir şekilde ortaya çıktı. 2 bin 500 liralık lüks baskılı kitabın ardından, önümüzdeki günlerde Özdil’in çocuklar için yazdığı Atatürk kitaplarının da satışa çıkarılacağının duyurusu yapıldı. 250 bin takım daha Atatürk ve Çocuk seti de 99 TL'den satışa sunulacak. Buradan kazanılacak rakam ise 24 milyon 750 bin TL’ye ulaşıyor. Sözcü yazarının kaleme aldığı iki kitabın toplam geliri adeta dudak uçuklatıyor. Lüks baskıyla birlikte kazanılacak para, 69 milyon 702 bin 500 TL'yi buluyor. 

CHP’Lİ BELEDİYELER BEDAVA DAĞITIYOR

Özdil’in Atatürk’le ilgili yazdığı kitaplarının en büyük müşteri olarak belediyeler dikkat çekiyor. İstismarıyla servetine servet katan Özdil’in kitaplarını toplu olarak alan ve bedavaya dağıtan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyeler, herkes tarafından merak ediliyor. Yerel seçimlere sayılı günler kala kamuoyu, hangi belediyenin Özdil’in kaç tane kitabını aldığının açıklanmasını büyük bir merakla bekliyor.

BU MU TARİH

Sözcü yazarı Özdil’in çocuklar için hazırladığı Atatürk serisinde yer alan bilgiler herkesi hayrete düşürdü. Sözde tarihi bilgilerden bazıları şöyle:

- Atatürk'ün adı Mustafa'ydı

- Her sabah iç çamaşırını değiştirirdi

- Kuru fasulyeye bayılırdı, her gün yese bıkmazdı

- Yabancı kız arkadaşlarıyla paten yapardı.

 

YENİ LAKABI ÖZ TOSUNCUK 

Özdil, binlerce vatandaşı Çiftlik Bank vurgunuyla dolandıran Mehmet Aydın’a övgüler yağdırmıştı. Özdil, “Bu tosuna para kaptıracak adam varsa onların parasını almak sevaptır” ifadelerini kullanmıştı. 35 TL’lik kitabı, 2 bin 500 TL’den satışa sunulan Sözcü yazarına sosyal medyada 'Öz Tosuncuk' lakabı takıldı.




Etiketler :