'Türkiye'yi taşıyan ilçe Esenyurt'

Gündem Haberleri

İş insanlarıyla buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, 3 bin fabrikanın bulunduğu ilçeye daha fazla yatırım yapacaklarını belirtti. 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, sanayiciliğin vatanseverlik ve fedakarlık olduğunu belirterek, “Sanayicilik, bu ülkede hizmetin adıdır. Türkiye'nin büyümesi ve kalkınmasıdır. Sizler de bunun öncülerisiniz” dedi. Seçim çalışmalarını Esenyurt'ta sürdüren Yıldırım, Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi. 

TÜRKİYE'Yİ TAŞIYAN İLÇE 

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci'nin başkan seçilmesi halinde çok güzel işler yapacağına inandığını söyleyen Yıldırım, kendilerine yetki verilmesi halinde, tüm işlerin yıldırım hızıyla tamamlanacağını belirtti. Binali Yıldırım, şunları kaydetti: “Birlikten güç, kuvvet ve güzellik doğar. Esenyurt'ta 3 bin fabrika var. Türkiye'nin üretiminin yüzde 7'sini Esenyurt yapıyor. Siz, Türkiye'yi taşıyan bir ilçesiniz. Onun için bu ilçeye, daha fazla yatırım yapmak gerekiyor. Çünkü üretiyor, istihdam sağlıyorsunuz. 

SANAYİCİLİK ÇİLE İŞİDİR 

Bu ilçenin aşını, ekmeğini sağlayan bu fabrikalara gözümüz gibi bakmamız lazım. Sanayicilik, çile işidir. Para her yerde kazanılır. En zor kazanıldığı alan ise sanayiciliktir. Peki niye bu işi yapıyorlar? Çünkü, üretmek farklı bir durum ve duygudur. Çalışıp, sıkıntı çeker, zarar eder, sonunda bir eser ortaya koyup, karşısına geçip baktığınızda yüreğinizin yağı erir. O eseri ortaya çıkarmanın mutluluğunu başka yerde bulamazsınız.” 

'ORTAK AKILLA ÇÖZÜM BULACAĞIZ' 

Esenyurtlu sanayicilerin, altyapı eksiklikleri ve buna bağlı olarak beklentileri olduğuna dikkat çeken Binali Yıldırım, “31 Mart'ı geçtikten sonra oturup konuşacağız. Ortak akılla çözüm bulacağız. Beni bilen bilir. Hiçbir zaman 'en iyisini ben bilirim' demedim. Her zaman damdan düşeni ararım. Sanayicilerle, kamyoncularla ilgili bir karar vermem gerektiğinde hep onlarla konuştum. Bunlarla konuşmadan karar almak yanlış olur. O insanlara ve ülkeye yazık edilir” diye konuştu. Yıldırım, kendilerine destek verilmesi halinde birkaç yıl içinde farkın görüleceğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Bunu nasıl yapacağımızı görmek için dönüp Türkiye'ye bakın. Türkiye'nin 81 ilinde elimizin değmediği bir yer kalmadı. İstanbul, tecrübeyle, bilgiyle yönetilecek bir şehir olacak. Coşkunuz, heyecanınız bize güç verecek.” 




Etiketler :