Erbakan'ın danışmanından 31 Mart çağrısı: Bu yanlıştan vazgeçilmeli

Gündem Haberleri

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın danışmanı Yücel Mollaismailoğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri'ne ilişkin paylaştığı mesajda YRP'nin Cumhur İttifakı çatısı altında olması gerektiğine vurgu yaparak "Vakit bütünüyle bitmeden bu yanlıştan vazgeçilmeli." çağrısında bulundu. Mollaismailoğlu, YRP'nin Cumhur İttifakı'na destek vermemesi durumunda 'Türkiye siyasetine ikinci bir Saadet Partisi'nin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Türkiye'de kritik 31 Mart Yerel Seçimleri'ne günler kala Yeniden Refah Partisi'nin seçimlere tek başına girme kararına parti içinden sert tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Yeniden Refah'ın kurucu isimlerinden olan ve Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapan Yücel Mollaismailoğlu, partisinin Cumhur İttifakı'nı desteklemesi gerektiğini dile getirdi.

Mollaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada "Vakit bütünüyle bitmeden bu yanlıştan vazgeçilerek Cumhur İttifakının desteklendiği açıklanmalıdır. Yoksa bir iki kişinin ihtirası yüzünde Türkiye siyasetine ikinci bir Saadet Partisinin kazandırılması kaçınılmazdır." sözlerine yer verdi.

Mollaismailoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Rahmetli Hoca'mızın ilmik ilmik ördüğü Milli Görüş Davası'nın bir mensubu olarak karşınızdayım.

Hocamızın 1969'da Türkiye'mize önerdiği çıkış yolu o gün gerçekleştirilebilseydi şüphesiz bugün başka bir dünyada yaşıyor olacaktık. Milli Görüş'ün önerdiği Adil Düzen o zaman kurulabilseydi, yaşanılabilir bir dünya inşa edilecek, bugün başta Filistin olmak üzere hiçbir yerde zulümler ve soykırımlar yaşanmayacaktı.

Egemen güçler Türkiye'mizin böyle bir dünyaya öncülük etmesini bugüne kadar hep engellediler. Ancak ülkemiz son dönemde attığı adımlarla bu yolda ciddi bir ivme kazandı. Özellikle 15 Temmuz dan sonra yakalanan her alandaki yükseliş içerde ve dışarda Türkiye düşmanlarını panikletmiştir. Demirağ'ların, Hürkuş'ların, Killigiller'in karada, denizde, havada hayata geçirmek istedikleri projelerin üzerlerine betonların döküldüğü günler şükür geride kaldı. Artık İHA'larımız, SİHA'larımız, uçaklarımız, gemilerimiz tıpkı üretimleri gibi milli adlarla karada, denizde ve havada boy göstermeye başladı. Milli Savunma Sanayi alanında yerlilik %80 lere ulaştı. Bütün bu gelişmelerin, rahmetli Hoca'mızın Ayasofya'nın minarelerinden ezanların yükseldiği bir Türkiye tahayyülüyle aynı döneme denk düşmesi asla tesadüf değildir.

Bizler, Milli Görüş çizgisinin her gün biraz daha uzağına savrulan bir partiden umudumuzu keserek Hocamız adına kurduğumuz vakıfla Türkiye genelinde teşkilatlandık. Daha sonra ise yarınları düşünerek hareketin tekrar siyaset sahnesine çıkıp Türkiye'mizin yeni atılımlarına ivme kazandırması arzusuyla Yeniden Refah Partimizi kurduk.

FATİH ERBAKAN'IN CUMHUR İTTİFAKI'NA DESTEK SÖZLERİNE VURGU

Partimiz ilk seçimine Cumhur İttifakı çatısı altında girdi. Genel Başkanımız Fatih Erbakan Bey, "Yeniden Refah Partisi'nin siyaseti milletin faydasına hizmet etmektir. Milletin derdine derman olalım. Bizim muhalefet anlayışımız yıkmak üzere değildir" diyordu. Genel Başkanımız Cumhur İttifakı'nı neden desteklediğimizi birçok kez "Parti olarak bizler yedili masa denilen bu yapının Türkiye'de iktidar olmaması, buna vesile olmamak için Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girme kararı aldık. Türkiye'nin yeniden 28 Şubat sürecine dönmemesi için inanç özgürlüğü alanındaki kazanımların kaybedilmemesi için, Türkiye'nin yedi başlı bir yönetimin kaosuna, karmaşasına sürüklenmemesi için, Ayasofya'nın yeniden müze haline getirilmemesi için LGBT'nin önünün açılmaması için "Destekçisi FETÖ olan, LGBT örgütleri olan bu yapıdan ülkeye hayır gelmesi mümkün değil. Bu felakete yol vermemek için Cumhur İttifakı'na destek vermemiz gerekiyor" sözleriyle açıklamıştı.




Etiketler : Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan 31 Mart Yerel Seçim Yücel Mollaismailoğlu