Yılmaz Özdil Kemalist okurunu aşağıladı

Gündem Haberleri

Atatürk istismarıyla köşeyi dönen Yılmaz Özdil'in sırtından para kazandığı okurunun samimi eleştirisine verdiği cevap pes dedirtti.

Yılmaz Özdil'in Atatürk sömürüsüyle, özel baskı adı altında tanesi 2 bin 500 liradan satışa sunduğu kitaba tepkiler devam ederken sırtından para kazandığı insanlara muamelesi de eleştirilerin odağı oldu.

Gunes.com / Haber Merkezi

KİTAP DEĞİL İNTERNET SAFSATASI

Hacettepe üniversitesi'nde tarih öğrencisi, çoğu internet efsanelerinden ibaret Atatürk kitabıyla ilgili Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'e kitapta tarihsel gerçekliğe aykırı bir durum hakkında mesaj yazdı. 

ATATÜRK İSTİSMARI ESERE "TARİHİ" HATIRLATMA

Tam bir Atatürk sevdalısı olan genç kitabı okuduğuna yaşadığı hayal kırıklığını belirterek karşılaştığı tarihi hata ile ilgili "Mustafa Kemal'in annesi ve kız kardeşinin Selanik'ten İstanbul'a gelişini kaleme aldığnız bölümdeki hadiseler tarihsel açıdan pek doğru değil. kendilerinin İstanbul'a gelişi perişan muhcir konumunda olmadı. Mustafa Kemla Paşa'nın bilgisi ve kontrolu dahilinde gerçekleşti. Genç bir kardeşiniz olarak sizleri bu durumdan haberdar etmeyi Mustafa Kemal'e gönül vermiş bir Türk genci olarak üzerime bir vazife bildim. hadimi aşmak istemedim. Lütfen beni yanlış anlamayın pazar günü Ankara'da görüşmek dileğiyle..." mesajını attı.

ÖZDİL GERÇEĞİ HAZMEDEMEDİ

Mustafa Kemal'e gönül vermiş bir Türk gencinin iyi niyetle yazıldığı bu mesaj Yılmaz Özdil'i çok kızdırmış olacak ki tersleyici bir uslupla karşılık buldu. Özdil cevabında "Hem 'doğru değil' diyorsun, hem imza almaya geleceğini söylüyorsun, tuhaf değil mi Atahan? bence benim kitabımı imzalatma." ifadelerini kullandı.




Etiketler :