‘Patronunuza söyleyin adamlar işlerini bitirdi’

Gündem Haberleri

Kaşıkçı suikastı için Türkiye'ye gelen 15 kişiden biri olan Mutreb’in, cinayetten sonra yaptığı telefon görüşmesinde, Veliaht Prensi Selman'a haber gönderdiği iddia edildi.

Amerikan The New York Times (NYT) gazetesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı ülkelere verdiklerini söylediği gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili Türkiye'nin elindeki tapeler hakkında yeni bir iddia ortaya attı. 

DELİL İNKAR EDİLEMEZ 

NYT, Türkiye'ye gelen 15 kişilik suikast ekibinden Mahir Abdulaziz Mutreb'in cinayetten kısa süre sonra yaptığı telefon görüşmesinde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı kastederek, “Patronunuza söyleyin, adamlar işlerini bitirdi” dediğini ileri sürdü. Habere göre, Türk yetkililer söz konusu ses kaydında Prens Muhammed'den net bir şekilde bahsedilmediğini belirtirken, Amerikan istihbarat yetkilileri yine de bu kaydın Veliaht Prens'in Kaşıkçı cinayetiyle bağlantısı konusunda “inkar edilemez bir delil olmayabileceğine” dikkati çekti. 

KONGRE BİLGİLENDİRİLECEK 

Suudi Arabistan, yaptıkları açıklamada ses kayıtlarını dinlediklerini ancak söz konusu bölümü duymadıklarını öne sürdü. Haberde, geçen ay Türkiye ziyaretinde söz konusu ses kaydını dinlediği belirtilen CIA Direktörü Gina Haspel ve diğer istihbarat yetkililerinin bu hafta Kaşıkçı soruşturması hakkında ABD Kongresi'ni bilgilendireceği aktarıldı. 

SUİKAST PLANLARINDAN HABERDARIZ

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suudi Arabistan'ın, İranlı isimlere yönelik suikast planlarıyla ilgili iddialarına yanıt verdi. Suikast planlarından haberdar olduklarını söyleyen Bakan Zarif, “Sıra bizdeydi” dedi. Zarif, “Bu konuda elimizde güvenilir bilgiler bulunuyor” ifadelerini kullandı. 




Etiketler :