Karantina kuralına uymamıştı! Suçlamalar Işıl Reçber'in 'umrunda değil'miş

Magazin Haberleri

Rüştü Reçber'in (46) koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. Eşi Işıl Reçber ise, ABD'den döndükten sonra 14 gün kuralına uymadığı için gelen tepkilere karşılık verdi.

Eski milli takım kalecisi Rüştü Reçber'in eşi Işıl Reçber 3 Mart günü ABD’ye gitti, orada 13 gün kaldıktan sonra yurda geri döndü. Ancak 14 gün karantina uygulamasını hiçe sayıp evinden dışarı çıktı ve sahibi olduğu güzellik merkezine gitti. Karantina kuralına uymayarak herkesi tehlikeye atan bayan Reçber linç edilmesinin umrunda olmadığını açıkladı.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Işıl Reçber sosyal medya hesabından şunları yazmıştı:

“Rüştü’yü COVID-19 teşhisiyle hastaneye yatırmış bulunmaktayız. Şoktayız! Eşim önce Allah’a sonra, sonra Türk hekimlerine emanet. İnşallah bu kötü günler geçecek. Ben, kızım Tuana ve oğlum Mehmet Burak’ın testleri ise negatif çıktı. İşin en zor tarafı; Rüştü’nün yanında olamamak.”

KARANTİNA SÜRECİNDE BİR KERE DIŞARI ÇIKMIŞ!

Işıl Reçber, “Ben kızım ile 3 hafta önce Amerika’dan döndüm. Bu süreçte sadece bir kere dışarı çıktım ve ortağı olduğum sağlık merkezine bir saatliğine gittim. Orası asla güzellik salonu değil. Amerika’dan geldikten sonra Rüştü ile odalarımızı bile ayırmıştık. Evde tam karantina altındaydık. Rüştü işleri nedeniyle birkaç kez dışarı çıkmak zorunda kaldı. Son bir haftadır da evdeydi” dedi.

RÜŞTÜ NASIL HASTALANDI?

Işıl Reçber sözlerine şöyle devam etti:

“Geçen cuma (27 Mart) Rüştü, kaslarının ve başının ağrıdığını söyledi. Cumartesi de hızla ateşi yükseldi, üşümeye ve öksürmeye başladı. Bu durum beni endişelendirdi. Rüştü’yü zorla hastaneye götürdüm. Hemen tedavi altına aldılar. Sonrasında hiç görmedim. Yattığı kata çıkartmıyorlar. Hatta telefonla bile konuşturmuyorlar. Doktorlar ilk 72 saatin çok kritik olduğunu belirtti.”

"YAZILANLARI HİÇ OKUMUYORUM"

Sosyal medyada koronavirüse karşı alınan kurallara uymadığı için sert bir şekilde suçlanan Işıl Reçber linç edilmesine karşı cevap verdi:

“İnanın yazılanları hiç okumuyorum. Vaktim de yok, enerjim de. İstediklerini yazsınlar, çizsinler. Yeter ki, eşim bir an önce iyi olup evine dönsün. Benim vicdanımdan önce kendilerini sorgulasınlar. Cumartesi sabaha kadar telefonlarım susmadı. İnanıyorum ki, insanların sevgisi ve duası Rüştü’yü iyileştirecek.”