Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Ramazan Haberleri

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

ÇITIR ÇITIR TEPSİ BÖREĞİ

MALZEMELER:

- 4-5 su bardağı un 

- 1 paket instant maya 

- 1.5 su bardağı ılık süt 

- 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ 

- 1 yemek kaşığı yumuşamış terayağı 

- 1 tatlı kaşığı tuz 

- 1 çay kaşığı şeker 

- 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

Ilıştırdığımız sütle kuru mayayı eritelim. Un, yağ, tuzla sütte eriyen mayayı karıştırarak hamurumuzu yoğuralım. Yumuşak bir hamur olmasını sağlayıp mayalanması için bırakalım. Hamur mayalanırken içini hazırlayalım. Peyniri minik minik ezip doğrayalım, doğranmış maydanozla karıştıralım. Mayalanıp 2 katına çıkan hamuru 2 eşit parçaya bölelim. Daha sonra ikiye böldüğümüz hamurun birini yağladığımız yuvarlak tepsinin altına çok kalın olmayacak şekilde yayalım, arasına harcımızı koyalım üzerine diğer hamuru da çok kalın olmayacak şekilde kapatalım. Kenarlarını hafif hafif bastıralım ve böreği fırına koymadan önce dilimleyelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirelim. 

ŞEHRİYE PİLAVI

MALZEMELER:

- 2 su bardağı arpa şehriye 

- 2 yemek kaşığı tereyağı 

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 

- 3 su bardağı sıcak su 

- Tuz 

HAZIRLANIŞI

Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin. Şehriyeleri katın ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, gerekirse ilave yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak bu aşamada et bulyon da ekleyebilirsiniz. Son olarak tuzunu da ekerek kapağını kapatın. Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun. 

TARÇINLI VİŞNE ŞERBETİ

MALZEMELER:

- 1 kg vişne 

- 7 su bardağı su 

- 2 su bardağı toz şeker 

- 2 kabuk tarçın

HAZIRLANIŞI

Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp tencereye suyu ve şekeri koyarak çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ardından kabuk tarçınları da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan hemen sonra vişneleri de ilave edip bu şekilde vişneler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra kapağını açmadan 1 saat dinlendiriyoruz. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına koyup 3-4 saat sonra soğuk olarak servise hazır hale getiriyoruz. 




Etiketler :