Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Ramazan Haberleri

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

HAVUÇ TARATOR

MALZEMELER:

- 5 tane havuç 

- 1 yemek kaşığı mayonez 

- 2 yemek kaşığı yoğurt 

- 2 diş sarımsak 

- 1 çay kaşığı Tuz 

- Ceviz 

- Dereotu 

- 2 yemek kaşığı sıvıyağ 

HAZIRLANIŞI

Havuçların dış kabuğu ince bir tabaka halinde soyulur. Soyulan havuçlar rendenin kalın tarafı ile rendelenir. 2 yemek kaşığı sıvı yağ tavaya eklenir. Rendelenen havuçlar ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilerek kısık ateşte arada karıştırılarak sotelenir. Havuçlar sotelendiğinde ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Yoğurt, ceviz, mayonez ve dövülmüş sarımsak ayrı bir yerde karıştırılır. Soğuyan havuçlar yoğurtlu karışımın üzerine ilave edilir ve karıştırılır. Servis tabağına aldıktan sonra üzeri dereotu veya naneyle süslenir. 

PATATES MANTISI

MALZEMELER:

- 5-6 adet haşlanmış patates 

- 1 tutam maydanoz 

- Tuz, karabiber 

İÇ HARCI İÇİN: 

- 1 soğan 

- 250 gram kıyma 

- Sıvıyağ 

- Tuz, karabiber 

ÜZERİ İÇİN: 

- Tereyağı, kırmızı toz biber 

- Sarımsaklı yoğurt 

HAZIRLANIŞI

Haşlanmış patatesleri püre haline getiriyoruz tuz karabiber ve maydanoz ekleyip karıştırıyoruz. Soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz üzerine kıymayı da ekleyip suyunu çekip pişene kadar ocakta bırakıyoruz. Daha sonra tuzunu ve baharatını ekleyip ocaktan alıyoruz. Patateslerden mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp ortasını çanak şeklinde çukurlaştırıyoruz. Kıymalı harcımızı tatlı kaşığı ile patateslere eşit miktarda pay ediyoruz… Daha sonra sarımsaklı yoğurdu üzerlerine döküp tavada erittiğimiz tereyağı ve pul biber karışımı ile süslüyoruz…

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI 

MALZEMELER:

- 1,5 su bardağı irmik 

- 1 su bardağı un 

- 1 yumurta 

- 1 paket kabartma tozu 

- Yarım çay bardağı sıvı yağ 

- 1 çay bardağı yoğurt 

- Uzerini bulamak için irmik(2 ,3 kaşık) 

ŞERBETİ İÇİN 

- 2,5 bardak şeker 

- 2,5 bardak su 

HAZIRLANIŞI

Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp tencereye suyu ve şekeri koyarak çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ardından kabuk tarçınları da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan hemen sonra vişneleri de ilave edip bu şekilde vişneler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra kapağını açmadan bir saat dinlendiriyoruz. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına koyup 3-4 saat sonra soğuk olarak servise hazır hale getiriyoruz. 

 

 

 




Etiketler :