Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Ramazan Haberleri

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

SAKALDAN SARKAN ÇORBASI 

MALZEMELER:

- Yarım su bardağı yeşil mercimek

- 1 su bardağı erişte

- 1 yemek kaşığı salça

- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı

- Yarım çay bardağı zeytinyağı 

- 1 adet kuru soğan

- Tuz n Pul biber 

HAZIRLANIŞI

Öncelikle çorba tenceresine mercimekleri ilave edin 3 veya 3.5 su bardağı su ve tuzunu ekleyip kaynayana kadar bekleyin.  Kaynadıktan sonra ve mercimekler yumuşayınca erişteyi ilave edin. Suyu az gibi görünüyorsa sıcak su ekleyebilirsiniz. Sos tenceresine zeytinyağı ve tereyağı eklenir üzerine soğanlar ilave edilip pembeleşene kadar kavurulur sonra salça pul biber ilave edilir çok az daha kavurulur. Çorbamıza bu sos ilave edilip 5-10 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. 

FIRINDA SEBZELİ DOMATES DOLMASI 

MALZEMELER:

- 6 adet domates (içleri alınmış ve rondoda çekilmiş olacak)

- 1 adet patlıcan

- 1 adet kapya biber 

- 1 adet köy biberi veya sivribiber

- 1 adet havuç 

- 1 adet kuru soğan 

- 2 adet sarımsak 

- Zeytinyağı

- Tuz 

- Pul biber

- Maydanoz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle tüm sebzeler küp küp doğranır, tavaya zeytinyağı dökülür. Küp küp doğranan soğanlarla beraber tavada kavrulur. Ardından havuç eklenir çok az kavurulur sonra biberler eklenip tekrar kavurulur. Domates sosu ve sarımsak, tuz, pul biber, maydanoz ilave edilir. Biraz daha kavrulduktan sonra üzeri kapatılır, 10 dk pişirilir. Sonra ortası alınmış domateslerin içine pişmiş sebzeler ilave edilir. Tabanına maydanoz doğradığınız borcama domatesler dizilir üzerine zeytinyağı gezdirilir. 180-200 dereceye ayarlanan fırında domatesler tamamen pişene kadar tutulur.  Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

PORTAKAL ÇANAĞINDA İRMİK TATLISI 

MALZEMELER:

- 1.5 su bardağı irmik

- 1 çay bardağı sıvıyağ 

- 100 gr tereyağı 

ŞERBETİ İÇİN:

- 1.5 su bardağı şeker 

- 1.5 su bardağı su 

- 1.5 su bardağı süt 

İsteğe göre yarım portakal rendesi

HAZIRLANIŞI

Tereyağı ve sıvı yağ tencereye koyulur. Yağ ısınınca içine irmik eklenip sürekli karıştırılır. Ayrı bir kaba şeker süt ve su ekleyip çırpılır. İrmiğin rengi koyulaşınca şerbet dökülüp kısık ateşte 5 dakika şerbetin çekmesi beklenir. Ocaktan alıp 30 dakika kapalı bir şekilde demlendirilir ve servis edilir. Hayırlı iftarlar.




Etiketler :