Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Ramazan Haberleri

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

KIZARMIŞ PATATES SALATASI

MALZEMELER:

- 3 patates 

- 3 kırmızı  

- Kapya biberi 

- Maydanoz 

- Dereotu 

- Kuru soğan veya Yeşil soğan 

- Tuz 

- Limon

HAZIRLANIŞI

Patatesler yuvarlak yuvarlak ince bir şekilde doğranıp kızartılır. Yeşillikler bol suda yıkanıp ince ince doğranır. Dilerseniz kapya biberi ve ekleyecekseniz kuru soğanı 2-3 dakika soteleyebilirsiniz. Daha sonra kızartılmış patateslerle yeşillikleri karıştırıp limon, nar ekşisi ve tuzunu ekledikten sonra servis edebilirsiniz.

KIYMALI VE KAŞARlı MAKARNA

MALZEMELER:

- 1 paket spagetti veya 1 paket herhangi bir çeşit makarna

- 200 gr kıyma

- 1 kuru soğan

- 1 çorba kaşığı salça

- 1 domates 

- Tuz, karabiber

- Kekik, sıvı yağ

MEŞAMEL SOS İÇİN:

- 2 çorba kaşığı tereyağı

- 2 çorba kaşığı un

- 2 su bardağı süt

- Tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN:

- Rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede su kaynatılır, içine tuz ve biraz sıvı yağ eklenip, makarnalar ilave edilip haşlanır. Ocaktan alınıp soğuk su eklenir ve süzülür. Diğer bir tencerede yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağda sotelenir, kıymayı, salçayı, tuz ve karabiberi, kekiği ekleyip kıymalı bir sos hazırlıyoruz. Beşamel sos için bir tencerede tereyağı eritilerek üstüne un eklenir. Kavurduğumuz unun kokusu çıkınca soğuk süt ilave edip, çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alınca tuz ve karabiber ekliyoruz. Daha sonra kare borcamı yağlıyoruz üzerine makarnayı döküyoruz. Ardından üzerine beşamel sosu döküp 10-15 dakika fırınladıktan sonra makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kavurduğumuz kıymayı da ekleyip 10 dakika bu şekilde pişirdikten sonra servise sunuyoruz. Kıymalı harcı dilerseniz makarnanın orta kısmına koyup o şekilde de pişirebilirsiniz.

DİLBERDUDAĞI TATLISI 

MALZEMELER

- 1 su bardağı sıvı yağ 

- 1su bardağı yoğurt 

- 2 yumurta 

- 1 yemek kaşığı sirke 

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- 1  tuz ve aldığı kadar un

ŞERBET İÇİN:

- 3,5 su bardağı şeker   

- 3,5 su bardağı su 

- 1-2 damla limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

- 200 gr tereyağı veya margarin 

İÇİ İÇİN:

- Ceviz veya fındık

HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığındaki malzemeleri bir kaba alın ve hamuru yoğurup 24 bezeye ayırın. Daha sonra bir saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş olan hamurlar nişastayla tabak büyüklüğünde açılır. 12 tanesi üst üste konulur ve nişasta yardımıyla büyük bir tepsi boyunca hamur açılır. Açılan hamur, bardak veya bir kalıp yardımıyla kesilir. İçlerine ceviz ya da fındık konup ikiye katlanır. Yani bir dudak 12 katmandan oluşuyor. Diğer 12 bezeyi de aynı şekilde açıp yuvarlak bir şekilde kesiyoruz. Tepsiye dizip üzerine erimiş margarin veya tereyağı döküyoruz. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Bu arada şeker ve suyu tencereye koyarak şerbet hazırlıyoruz. Tepsi ılık şerbet ılık olacak şekilde şerbetlenir.




Etiketler :