Tövbe etmek kalbi temizler

Ramazan Haberleri

Nefsine yenik düşüp günah işleyenler, hatasından dolayı Allah’tan af dileyip kalben tövbe etmelidir. 

Dünya hayatında Şeytan insanoğlunu hiç mi hiç rahat bırakmaz.Kişinin nefsine zulüm eder ve Allah’ın yasakladığı şeyleri yapması için her türlü vesvesede bulunur. Ancak yüce Allah kullarına güzel muamelede bulunmaktadır. 

BİLİNÇLİ DAVRANMALI

Onun rahmeti her şeyi kuşatmıştır. Şüphesiz Allah, çok bağışlayan ve çok ikram sahibidir. Allah bütün Müslümanlara cenneti kazanmaları için samimi tövbeyle af dilemelerini emretmiştir. Güneş batıdan doğana kadar tövbe kapısı kullara açıktır. Nasuh tövbe dille söylenen bir kelime değildir. Bilakis tövbenin kabul edilmesi, tövbe eden kimsenin işlediği günahtan hemen vazgeçmesi şartına bağlanmıştır. 

HAK GEÇİRMEMELİ

İşlediği günahlardan dolayı pişman olmasına, bir daha işlememesine bağlanmıştır. Kişinin, günah konusunda zulüm ettiklerine haklarını vermesini gerekir. Günahlarımızın sebep olacağı bunalımlar, musibetler ve azaplardan korunabilmek için yüce Mevla’dan bizlere açtığı tövbe kapısından kulluk şuuruyla içeriye girmeliyiz. Mevla’dan affımızı dilemeliyiz. 

CENNETE GİDEN YOL

Günahları küçümsemek ve tövbesini sonu gelmeyen yarınlara ertelemekten vazgeçmeliyiz. Ruhu günahlarından arındırmanın, İslamî yaşayışa yönelerek mutlu olmanın, ilahi rızaya ve cennetlere ermenin yolu tövbedir.




Etiketler :