Bağışıklığı güçlendiren çay

Sağlık Haberleri

Ihlamur, yeşil çay, meyankökü ve limonla hazırlanan bitki çayı, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı kalkan oluyor. 

Değişken hava ve stresli şehir hayatıyla mücadele etme süreci, bazı hastalıkları da beraberinde getirebiliyor. Alınacak birkaç basit önlemle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara dur demek mümkün.Karaciğer, diyabet, kalp-damar hastalıklarıyla kanserler türleri bağışıklık sistemini zayıflatmaktadır. Bir kişi sık hastalanıyorsa, bu durum bağışıklık sisteminin zayıfladığını gösterir. Güçlendirmenin en etkili yolu sağlıklı yaşam tarzını benimsemektir. 

BOL BOL SEBZE MEYVE YİYİN

Sağlıklı beslenme, kaliteli uyku, düzenli egzersiz yapıp stresten uzak kalmak gerekir. Meyve-sebze tüketimini artırmak, kimyasallardan uzak durmak ve mevsime göre giyinmek de bağışıklığı kuvvetlendirmek için dikkat edilmesi gereken kurallardır. Sebze, meyve ve kurubaklagillerin yanı sıra, gün içerisinde tüketeceğiniz bazı bitki çaylarıyla da bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirebilirsiniz. Gerek evde gerekse ofiste kolaylıkla hazırlayıp tüketeceğiniz 2-3 fincan bitki çayıyla vücut direncini artırmanız mümkün. Antioksidan deposu yeşil çay, içeriğindeki polifenol bileşikler sayesinde vücut direncini artırır ve kanserden korur. Bitkisel tedavi uzmanları, yeşil çay ve ıhlamurla hazırlanan bitki çayının bağışıklığı güçlendirdiğini belirtiyor.   




Etiketler :