Cildin dostu mavi kantaron

Sağlık Haberleri

Hücre yenileme özelliği olan 'mavi kantaron' ciltteki pek çok sorunu ortadan kaldırıyor. Sivilceleri kurutuyor.

Bitkisel tedaviyi tercih edenler 'sarı kantaronu' evinden eksik etmez. Fakat 'mavi kantaron' da en az onun kadar şifalı bir bitkidir. Peygamberçiçeği olarak da bilinen mavi kantaron, yaz aylarında toplanıp kurutularak  kullanılır. Sadece çiçekleri değil yağı da çok yararlıdır. Kozmetik ürünlerinin içerisinde kullanılır. Yağı özellikle gözaltı,  göz çevresi ve cilt bakımında etkilidir. 

BİRKAÇ DAMLASI YETER

Cilt için kantaron yağı, en çok leke, kızarıklık ve siyah noktaları gidermek için tercih ediliyor. Akşam saatlerinde veya gece yatmadan önce birkaç damla kantaron yağı sürerek, leke ve izlerden büyük oranda kurtulabilirsiniz. Kantaron yağının çok ince bir tabaka halinde, bir pamuğa birkaç damla damlatarak yüze uygulanması yeterlidir. Her tip cilt için kullanılabilir ama sorunlu ciltlerde önce azar azar uygulayarak, cildin nasıl tepki verdiğini ölçmekte fayda vardır.

GÜNAŞIRI KULLANIN

Cildinizin hassas olduğunu düşünüyorsanız kantaron yağını her gün değil, günaşırı veya birkaç günde bir cilde masaj yaparak kullanabilirsiniz. Hatta yağı yüzünüzde denemeden önce bilek içi gibi hassas bir bölgeye sürerek deneyin. Cildinizin aşırı veya alerjik bir tepki verip vermediğini bu şekilde anlayabilirsiniz. Kantaron yağını yüzünüzde bir saat beklettikten sonra durulayabilir ya da gece boyu yüzünüzde bırakabilirsiniz.

10 DAKİKADA HAZIR

Malzemeler: 2 çay kaşığı mavi kantaron, 300-500 ml su. 

Yapılışı: 2 çay kaşığı mavi kantaronun taç yaprakları demliğe konur ve üzerine 300 ya da 500 ml sıcak su ilave edilir. 5 ya da 10 dakika demlenmeye bırakılır ve daha sonra süzülerek içilir. 

Eklem ağrılarını dindirir

İştah açıcı özelliği vardır.

Göz yorgunluğu için rahatlatıcıdır.

Ağrı giderici olarak kullanılabilir.

Öksürük, bronşit ve nefes darlığına karşı faydalıdır.

Besinlerin sindirilmesinde sindirim sistemine yardımcı olur.

Antioksidan özellikler taşır.

İshal, böbrek ve idrar rahatsızlığı olanların tüketmesi tavsiye edilir.

Romatizma ağrılarına faydalıdır.

Gut hastalığı olanların mavi kantaron tüketmesi gerekir. n Kurutulmuş mavi kantaron çiçekleriyle demlenerek yapılan çay, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için kullanılır. Enfeksiyonları önlemede yardımcıdır.

Kantaron yağı, yaraların iyileştirilmesinde, beze şişkinliklerinde ve yüzdeki pürüzlerin iyileştirilmesinde kullanılır. 

Kremini evde kendiniz yapın

Malzemeler: 

10 ml. mavi kantaron yağı

10 ml. üzüm çekirdeği yağı

10 ml. kahve çekirdeği yağı

10 ml. atkestanesi yağı 

Yapılışı: Malzemelerde verilen tüm yağları karıştırın  ve elde ettiğiniz bu karışımı gözaltı ve göz çevresine bastırmadan yayın, özellikle her gece yatmadan önce bu uygulamayı yaptığınızda gözaltı morluk, torba ve ince çizgilerdeki farkı görebilirsiniz. Bu yağların tamamını elde edemediğinizde bulduğunuz kadarını ya da tek başına mavi kantaron yağını mutlaka kullanın. 

Göz banyosu

Mavi kantaronla göz yorgunluğu için göz banyosu yapabilirsiniz. Bunun için bir su bardağı kaynamış suya, bir yemek kaşığı kantaron eklenerek, 10 dakika demlenmesi beklenir. Soğuduğunda pamukla gözlere kompres yapılır.