Güzellik sırrı melisa otu

Sağlık Haberleri

Havaların soğumasıyla birçok kişinin ortak sorunu haline gelen cilt kuruluğu ve çatlakları melisa otuyla hazırlanan kür geçiriyor.

Halk arasında oğulotu olarak da bilinen melisa, cildi güzelleştiriyor, kırışıklıkları önlüyor. Düzenli kullanıldığında romatizma, spazm, mide ve migren ağrılarını geçiriyor uyku düzeni sağlıyor. 

CİLDİ GENÇLEŞTİRİR

Hazırlanan tonik cilde uygulandığında, cildi gençleştirerek gerginleştirdiği biliniyor. Bunun için bir tas kaynamış suya, bir avuç melisa konulur, 10 dakika kadar yüz buhara tutulur, daha sonra tonikle yüz yıkanır. Tonik yapmak için bir su bardağı kaynar suya, bir çorba kaşığı melisa eklenir. 

YAŞLANMAYI ÖNLER

Üstü kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika tutulur, ateşten alınır, 20 dakika demlenir sonra süzülür. Yüzünüze süreceğiniz tonik hazırdır artık. Bu formül, her türlü cilt için uygun ve etkilidir. Kırışıklıkları giderdiği gibi yaşlanmayı da önler. 

ÇAYIN HAZIRLANIŞI

Bir bardak kaynayan suya bir tatlı kaşığı çiçeklerin tepe kısmından konulur. 10 dakika bekletilir günde 3 kere bir çay bardağı içilir. 

Romatizmaya çare

Romatizma ve spazm çözücü olarak çok etkilidir. Hazım sorununa da derman olur. En etkili olduğu alan ise sinir sistemidir. İçinde citrale ve citronellal maddeleri bulunması dolayısıyla sinirleri yatıştırır.

Kokuyu önler 

Bir demet melisa otunu sıcak suda kaynatıp, elde edeceğiniz kürü vücudunuza sürerseniz ter kokusundan eser kalmaz.

Migreni geçirir

Ezilerek yapılan lapası böcek ısırmalarında en etkilidir. Isırılan bölgeye hazırlanan lapa sürüldüğünde anında etkisini gösterir. Tonik dışında hazırlan çayı baş dönmelerine, regl, migren, mide, bağırsak ve romatizma ağrılarına iyi geliyor.

Uykusuzluğa son

Sakinleştirici etkisi nedeniyle, en çok uykusuzluk sorununda tercih edilir. Vücudun normal uyku düzenine dönmesine yardımcı olur. Nefes darlığı ve hazımsızlığa derman olur.  




Etiketler :