Kilolardan kurtaran ot atkuyruğu

Sağlık Haberleri

Vücutta şişkin görüntüye neden olan ödemden kurtulmak hatta hızlı şekilde kilo vermek için atkuyruğu otuyla hazırlanan çayı içmek yeterli.

Tarla alanlarının yakınlarında ve nemli topraklarda yetişen atkuyruğu; uzun süre yaşayabilen otsu bir bitkidir. İçeriğinde tanen, saponin, silik asit, potasyum ve çeşitli alkoloidler bulunan atkuyruğu otu bu içerikler sayesinde insan vücudu için sağlık konusunda sıklıkla kullanılabilir bir ürün haline gelmiştir. Tür olarak balçık şeklindeki ve kumlu toprakları da sevmektedir. Türkiye koşullarında 7 farklı tip yetişen  otun tür olarak da kökü bir metreye kadar derinlere inebilmektedir. Kök bu derinlikteyken kendine has kökünden ek saçak kökler çıkartmaktadır.  At kuyruğu otunun diğer adı da en çok kullanıldığı şekilde “kırkkilit otu”dur. Ayrıca bitki şekil olarak bir kuyruk yapısına benzetildiğinden; “katır kuyruğu”, “kuş kuyruğu otu”, “tilki kuyruğu otu”, “çamotu”, “zemberek otu” veya “kırkboğum” olarak da adlandırıldığı bilinmektedir. 

MİNERAL DENGESİ SAĞLAR 

Vücutta birikmiş olan rahatsız edici ödem ve sıvıları, olması gereken mineral dengesini hiç bir şekilde bozmadan vücudun dışına atılmasına yardımcı olmaktadır. İçeriğinde bulunan yüksek seviyedeki silik asit sayesinde; tüm deri hastalıklarında, tüm tırnak hastalıklarında, akciğer rahatsızlıklarında ve tüm saç rahatsızlıklarında doğal bir şifa aracı olarak kullanılabilmektedir.  Kilo vermeye en büyük katkısı ödem söktürücü özelliğidir. Vücuttaki zararlı ödemi dışarıya atarak, öte yandan da idrar söktürücü özellikler göstererek fazla kiloları olan bireylerin doğal yollardan kilo kaybetmesine yardımcı olmaktadır. 

YARALARI GEÇİRİYOR 

Banyo süresince yıkanılan suda bulunan atkuyruğu otunun yaraları iyileştirdiği, geçmeyen cilt yaralarına uygulanan kompresinin iyileşme sürecini hızlandırdığı; bunun dışında bacaklarda oluşan yaralarda da kırıklar sebebiyle oluşan şişliklerde de çok iyi tedavi edici bir ürün olduğu iddia edilmektedir. Vücutta oluşan idrar yolları iltihaplarında, mesane iltihaplarında ve böbrek iltihaplarında doğal ve etkili bir ürün olarak kürleri kullanılabilmektedir. Banyo suyunda kullanılabilen at kuyruğu, bel ağrısı çeken hastaların bu ağrılarından kurtulabilmesi için uyguladıkları bir ürün olarak bilinmektedir. 

GUT HASTALIĞINA ÇARE 

Vücutta oluşan dengesizlikler sonucu gut hastalığına yakalanan veya romatizma rahatsızlıkları geçiren kişilerin de tedavi süreçlerinde silik asit içeriğine ihtiyaç duymaları, bu tip hastalıklardan muzdarip olan hastaların banyo süreçlerinde otu kullanması uygun görülmektedir. Erkeklerde meydana gelen prostat hastalıklarında, prostat büyümesinde ya da oluşan prostat iltihabında doğal bir ürün olarak kullanılacak ürünlerden biri atkuyruğu otudur. Yetişkinlerin dişeti hastalıklarında, ağızlarında oluşan yaralarda ve bademcik iltihaplanmalarında atkuyruğu otuyla yapılacak gargaralar etkili olmaktadır. 

SUYU DA KULLANILIR

İki avuç dolusu at kuyruğu otu, üç litrelik suya akşamdan konularak bekletilir. Ertesi gün banyo yapılmadan önce küvet doldurulup bu üç litre su da kaynatılarak ardından banyo suyuna ilave edilmektedir. Özellikle böbrek hastalıkları olan kişilerin 20 dakika boyunca bu suyun içerisinde oturması; mesane taşlarını, böbrek taşlarını ve böbrek kumunu ortadan kaldırmak için çok etkili olduğu bilinmektedir. 

NASIL KULLANILIR? 

Yarım tatlı kaşığı veya bir tatlı kaşığı  ince kıyılmış  at kuyruğunu bir su bardağı suda kaynatarak 10 dakikalık bir demlenme sürecine bırakın. Demledikten Sonra günde en fazla 4 bardak at kuyruğu otu çayının ya öğün aralarında ya da aç karnına sıcak bir şekilde tüketilmesi önerilmektedir. 

 




Etiketler :