Saç çıkaran doğal kürler 

Sağlık Haberleri

Soğan, turp, sirke ve bitkiler sayesinde saçlar canlanıyor. Sarımsağın yakılmasıyla elde edilen külle hazırlanan karışım da saçın hızlı şekilde uzamasını sağlıyor. 

Saç dökülmesi mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği, hormon bozuklukları nedeniyle meydana gelebilir. Ancak uzun süreli saç dökülmeleri ciddi hastalıkların belirtilerinden biri olabilir. Mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği ve hormon bozuklukları saç dökülmesine neden olabilir. 

Fındık

Fındık yakıldıktan sonra, iç yağı ya da ayva yağıyla külü karıştırılır. Dökülen yerlere lapa halinde sürülür.

Turp

Turp sıkılarak suyu, günde 2 kere Bir çay bardağı içilir. 4 ay boyunca uygulamaya devam edilir.  

Yemeklerde de turp yenilmeye devam edilir, yine 4 ay boyunca. 

Keçiboynuzu Ağacı

Saf zeytinyağıyla yakılan keçiboynuzu ağacının külü karıştırılıp, saça sürülür. Bir süre devam edilir. 

Keçiboynuzu ağacı kökü: Çok ince bir şekilde keçiboynuzu ağacının kökleri kıyılır. 15 gün saf zeytinyağı içerisinde bekletilir. Saça bu yağıyla masaj yapılır. 

SOĞANI LAPA HALİNE GETİRİN 

Soğan: Soğan yumuşayana kadar pişirilir. Başın üzerine lapa halinde sürülür.  l Palamut kadehi: Toz haline getirilen pelit çanakları saf zeytinyağı ile karıştırılır. Baş bölgesine masaj yapılır.  l Ardıç katranı: Yılan gömleğiyle ardıç katranı kaynatılır, temizlenmiş başa yatarken sürülür. Sirkeyle sabah yıkanır.  l Yapışkan otu: Yapışkanotu kaynatılarak, baş suyu ile yıkanır. 

Morbaş soğanı: Lapa haline getirilen morbaş soğanı baş bölgesine uygulanır. 

HIZLI ŞEKiLDE SAÇ UZATAN FORMÜL

Bir baş sarımsak temizlendikten sonra ateşte pişirilip, kül haline getirilir. Bu kül saf zeytinyağıyla karıştırılır. Saçsız deriye sürülüp, iyice ovulur. 2 saat kadar bekletilip, yıkanır ve 3-4 defa tekrar edilir. Toz halindeki sinameki bu terkibin içine konulur ve menekşe yağı ilave edilir. Bu karışıma hatmi çiçeği haşlanarak ilave edilir. Başa kına gibi sürülür ve keçiboynuzu toz haline getirilip bunun içerisine eklenir, faydası olacaktır.  

SİRKELİ KARIŞIM 

Baldırıkara: Ladin yağı, mersin yağı, baldırıkara ve süsen yağı ve sirke karıştırılır. 10 dakika kaynatıldıktan sonra her gün elde edilen karışımla başa masaj yapılır. 50 gr baldırı kara 1 kg suda 10 dakika kaynatılır, saçlar elde edilen suyla yıkanır. 

Şimşir odunu: 8 gr yonga, 2 bardak suya konulur ve 15-20 dakika kaynatılır. Başa yatmadan evvel sürülür. 

Pazı: Pazı haşlanıp, süzülerek balla suyu şerbet yapılır. Başa bu suyla masaj yapılır. 

Büyük teşbih ağacı: Büyük teşbih ağacının yaprakları kaynatılır, baş suyu ile yıkanır. Yemişi ve yaprakları toz haline getirilerek gül yağıyla macun yapılıp başa sürülür. (Yıkandıktan sonra kafaya sürülürse bulunan yaralar da geçer.) 

Çilek: Saçsız kısımların üzerine, çilek ezilerek masaj yapılır ve saç çıkar. 

Civanperçemi: 10 gr bitki 1 bardak kaynar suya konulur ve 10 dakika bekletilir. Başa suyu ile masaj yapılır. 

Yılan gömleği: Yılan gömleği yakılarak, zeytinyağıyla külü merhem haline getirilir. Dökülen saçların yerine sürülür. 

Kekik: Bir avuç kekik 1 kg suya konulur ve hafif ateşte 5 dakika kaynatılır. Saçsız cilde, süzüldükten sonra suyu ile masaj yapılır. (Saçta bulunan fazla yağı giderir ve saç diplerinde bulunan mikropları öldürür.)

 

 

 




Etiketler :