Sakal, bıyık ya da kaş ektirmeyi mi düşünüyorsunuz? İşte bilinmesi gerekenler

Sağlık Haberleri

Sadece saç ekimi yapılmaz, DHI ya da Long Hair FUE teknikler ile sakal, bıyık ve kaş ekimi de yapılabilmektedir. Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları yüz bölgesine saç ekimi ile bilinmesi gerekenleri anlattı.

Genetik, hastalık ya da kaza sonucunda kaş, sakal ve bıyık kaybı yaşayanlar da DHI ya da FUE tekniğiyle ekim işlemi yaptırabilir. Yüze uygulanan ekim işlemlerinde de greftler ense ya da vücudun uygun başka bölgesinden alınır. Alınan saç köklerinin yerleştirileceği kaş, bıyık veya sakal bölgesi lokal anesteziyle uyuşturulur. Saç ekim uzmanları açılan alınan greftleri ilgili bölgeye tek tek yerleştirir.

Yüzün istenen bölgesine kıl kökü nakillerinde oldukça doğal bir görünüm sağlanabilir. Doğrudan saç ekimi DHI ya da uzun saç ekimi FUE yöntemiyle yapılan bu ekim işlemleri eğer yönü doğru ayarlanırsa doğal olandan ayırt edilemez. Ense bölgesinden alınan saç kökleri ekilecek bölgeye göre yara izi, seyrek olan alan ya da kaş kontörü üzerine ortalama 250 ile 1.500 greft arasında değişiklik gösterir.

Doğal bir görünüm sağlanabilir

Yüze ekilen saç kökleri doğal olarak belirli süreler içinde uzar. Kaş ve bıyık için doğal olan bu durum kaş bölgesi için özel bakım gerektirir. Bunun için belirli aralıklar ile kaşların bir uzmana düzettirilmesi gerekir. Kaç, sakal ya da bıyık ekiminden sonra yüzde oluşan hafif kırmızılıklar birkaç gün içinde görünmez hale gelir. Saç köklerinin alındığı ense, kol, bacak, göğüs gibi bölgelerde yara izi kalmaz.

Üç hafta içinde ekilen saç kökleri kendiliğinden dökülür. Bu beklenen bir süreçtir. Dökülme evresinin ardından birkaç ay içinde dökülen köklerin yerine kalıcı olarak yeni saç kökleri çıkar. Ekilen saç kökleri yeniden dökülmez, kalıcı bir sonuç verir. Saç ekim işlemine engel teşkil edecek herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes saç, sakal, bıyık ve kaş ekimi işlemlerinden faydalanabilir. Yaş ya da başka bir kısıtlama gerektirmez.
 




Etiketler :