Şeker hastalarının ilacı ıspanak kürü

Sağlık Haberleri

Sarımsak, ıspanak ve fasulyeyle hazırlanan karışım, kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Diyabetten kaynaklanan halsizlik, depresyon ve yeme bozukluğunu ortadan kaldırıyor.

Şeker hastalığının oluşumundaki temel neden; kandaki şeker seviyesini düzenlemekle görevli insülin hormonunun işlevini tam olarak yerine getirememesidir. İnsülin hormonunun görevini yerine getirememesi sonucunda kan şekeri yükselir. Bunun yanı sıra diyabet hastalığının birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabileceğini söyleyebiliriz. 

Hastalığın tedavisi mümkün

Diyabet hastalığının oluşumunda birçok faktör rol oynamaktadır. Genetik etkenlere bağlı olarak meydana gelebilen diyabet, ilerleyen zamanlarda ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Şeker hastalığı zaman içinde tansiyon, felç, görme kaybı, böbrek  hastalıkları ve ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Şeker hastalığı “tip 1 diyabet” ve  “tip 2 diyabet” olmak üzere 2 grupta incelenir. Tip 1 diyabet çocukluk çağında başlayan diyabet türüdür. Genellikle 40 yaş sonrasında ortaya çıkan tip 2 diyabet, en çok görülen diyabet tipidir. Tüm dünyadaki diyabet hastalarının yaklaşık yüzde 90’ına tip 2 teşhisi konulmuştur. 

Hazırlaması çok pratik

Yaygın kanaatin aksine Tip 2 diyabet şifalı bitkilerle tedavi edilebilen bir sağlık sorunudur. Bu noktada bitkisel tedavi uzmanları kan şekerini dengelemeyi sağlayan 'ıspanak kürü'nü öneriyor. 12 adet taze yeşil fasulye, 8 dal ıspanak, bir yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş dövülmüş sarımsakla hazırlanan kürün tarifini de şu şekilde veriyorlar: 'Bir tencerede kaynayan suyun içine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Önce 12 taze yeşil fasulyeyi suya atın ve 4 dakika haşlayın. Fasulyeleri sudan alın, aynı suya 8 dal ıspanak atın ve 2 dakika daha haşlayın. Ispanakları sudan çıkartın ve fasulyelerin üzerine alın. Son olarak bir yemek kaşığı soğuk sıkım sızma zeytinyağı ve 2 diş dövülmüş sarımsak ekleyin. Her gün kahvaltı sonrası tüketin.' 

 

BESLENME ÖNERİLERİ

Bitkisel  tedavi uzmanları 'Ömür boyu diyabet ilacı kullanmak zorunda değilsiniz' diyerek şu önerilerde bulunuyor:

- Temel kuralımız doğal beslenme olmalıdır. Bütün işlenmiş gıdaları hayatınızdan çıkarmalısınız. Raf ömrü olan her gıda işlenmiş gıdadır. 

- Tüm sebzeleri mevsiminde yemelisiniz. 

- Meyvelerin şeker içerdiğini unutmayın. Diyabet hastaları az meyve yemelidir. Seçiminizi elma gibi düşük oranda şeker içeren, yani glisemik indeksi düşük meyvelerden yana yapın. Meyve sularından ise kesinlikle uzak durmalısınız.

- Hazır mayalı gıdalardan uzak durulmalıdır.

- Tüm sakatatlar faydalı ve gereklidir. Ciğer, paça çorbası, kemik suyu diyabet hastalarının öğünlerinde her zaman yer almalıdır. 

- Sızma zeytinyağı bolca tüketilmelidir. 




Etiketler :