Dev derbiye saatler kala ilk 11'ler netleşti!

Spor Haberleri

Süper Lig'in 30. haftası zirveyi yakından ilgilendiren dev bir maça sahne olacak. Galatasaray'ın sahasında Trabzonspor'u konuk edeceği karşılaşma nefesleri kesecek. Başakşehir'in kazandığı hafta iki takımın da galibiyetten başka şansı yok. Bu dev maç öncesi iki takımın 11'i de netleşti.

Galatasaray ile Trabzonspor, Süper Lig'de yarın İstanbul'da yapacakları maçla 129. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında, Trabzonspor'un şimdiki adıyla Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 46 yıllık rekabette yapılan resmi ve özel 128 karşılaşmanın 58'ini Galatasaray, 42'sini Trabzonspor kazandı, 28 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 167, Trabzonspor ise 143 kez gol sevinci yaşadı.

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde rakibi Trabzonspor'un 11 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 93 karşılaşmanın 41'ini Galatasaray kazanırken, 30 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 22 müsabaka berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında Galatasaray 120, Trabzonspor ise 106 gol attı. Sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan maç 1-1 berabere bitmişti.

SON MAÇLARDA TRABZONSPOR ÜSTÜN

Rekabette galibiyet sayısı bakımından geride bulunan Trabzonspor, son 11 lig maçında ise rakibine üstünlük kurdu.

İki takım arasındaki son 11 lig maçının 6'sında bordo-mavililer, 4'ünde sarı-kırmızılılar 3 puana ulaşırken, bir müsabaka ise berabere tamamlandı.

İSTANBUL'DAKİ LİG MAÇLARI

İki ekip arasında İstanbul'da yapılan 46 lig maçında ev sahibi Galatasaray 25, konuk Trabzonspor 10 kez galip geldi.

İstanbul'daki 11 karşılaşma da beraberlikle sonuçlanırken, Galatasaray'ın 63 golüne karşılık, Trabzonspor 47 gol kaydetti.

FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 26 Mayıs 2001'de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık sonuçla aldı.

Trabzonspor ise geçen sezonun ilk yarısında 1 Eylül 2018'de Trabzon'daki lig karşılaşmasında aynı skorla rakibini yendi.

Bu arada, 15 Kasım 1998'de İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig maçı, iki takım filelerinin toplam 8 kez havalanmasından dolayı taraflar arasındaki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Karşılaşma öncesi en çok merak edilen konulardan biri de tecrübeli iki teknik adamın nasıl bir ilk 11 ile sahada olacağı... İşte Galatasaray-Trabzonspor mücadelesinde muhtemel 11'ler...

Galatasaray: 

OKAN,MARIANO, DONK, MARCAO, SARACCHI, SERI, FEGHOULI, TAYLAN, BELHANDA, ÖMER,EMRE

Trabzonspor:

UĞURCAN, KAMİL AHMET, DA COSTA, CAMPI, NOVAK, SOSA, NDIAYE, A.ÖMÜR, EKUBAN, NWAKAEME, SÖRLOTH




Etiketler : Galatasaray Trabzonspor futbol maç derbi dev derbi Fatih Terim Hüseyin çimşir Süper lig şampiyonluk haber spor Lig maçı