Acıyı unutup alevlere daldılar

Yaşam Haberleri

Marmaris'teki yangında şehit olan arkadaşlarının cenaze törenine katılan orman işçileri, cenazeden dönerken Ula'da çıkan yangına müdahale etti. İşçiler, evleri tehdit eden alevleri kısa sürede söndürdü.

Muğla- Fethiye kara yolu Ula'nın kırsal Esentepe Mahallesi'nden geçen bölümünde dün saat 15.30'da yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler kısa sürede yakındaki makilik ve ormanlık alana da sıçradı. Bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri Muğla-Fethiye kara yolunu tek yönlü ulaşıma kapattı. Jandarmalar ise yakındaki 2 evi tahliye etti, dumandan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

CENAZE DÖNÜŞÜ YANGINA KOŞTULAR

Mahalle halkı bahçe hortumlarıyla su sıkarak alevlerin evlerine ulaşmasını engellemeye çalıştı. Bu sırada Marmaris'teki yangında şehit olan orman işçisi Görkem Hasdemir'in cenazesinden dönen orman ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaptı. Alevlere 2 helikopter ile havadan, 6 arazöz ile de karadan müdahalede bulunuldu. 2 dönümlük alanda etkili olan yangında alevler yarım saatte söndürüldü.

ŞEHİDE SON GÖREV

Marmaris'teki yangında şehit olan geçici orman işçisi Görkem Hasdemir (34), Köyceğiz'de törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, şehidin babası Savaş Hasdemir'e, Kuran ve Türk bayrağı hediye etti.




Etiketler : marmaris yangın şehit yaşam haberleri