Foça'da 10 kişinin bulunduğu tekne battı: 4 ölü

Yaşam Haberleri

İzmir'in Foça ilçesinde bir teknenin battığı, teknedeki 10 kişiden 4'ünün öldüğü, 1 kişinin ağır yaralandığı, 6 kişinin de sağ olarak kurtarıldığı bildiriliyor.

Foça ilçesinin açıklarında, içinde 10 kişinin bulunduğu 'Egem' isimli tekne bilinmeyen nedenle battı. 10 kişiden 4'ü yaşamını yitirirken, 1'i ağır yaralı 6 kişi sağ olarak kurtarıldı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık görevlilerince, durumu ağır olan kişiye Foça Balıkçı Barınağı'nda ilk müdahalesi yapıldı.

Teknedekilere ilk müdahaleyi çevreden yetişen teknelerdeki vatandaşlar yaptı.

Olayda ilk belirlemelere göre Şennur Avcı (41), Çınar Ege Göksoy (8), Şermin Özerman (38) ve Elif Naz Özerman (16) hayatını kaybetti.

Tekneden atlayan ve suyun üzerinde kalan Kaan Niyazi Özarman (19), Kardelen Coşkun (17), Sude Naz Solak (16) ve Mustafa Günel (29) adaya çıkarıldı.

Sağlık ekibinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan yaralılardan 2'sinin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kaybolan Sarp Göksoy'un (9) bulunması için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, denizden ve havadan çalışma başlattı. Havadan yürütülen çalışmaya karanlığın çökmesi nedeniyle ara verildi.

CAN YELEĞİ BULUNMADIĞI İDDİASI

Özel bir tekne olmasına rağmen ücretli olarak yolcu taşıdığı öne sürülen 5 metrelik teknede can yeleği bulunmadığı ileri sürüldü.

Olayın ardından kaçan tekne sahibinin yakalanmasına çalışılıyor.

Cesetler incelemenin ardından Foça Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hayatını kaybeden Şermin Özerman'ın babası Ahmet Özerman, Foça Emniyet Müdürlüğüne gelerek bilgi aldı.

Acılı baba, AA muhabirine, kızı ve torunlarıyla en son bayramın ilk günü görüştüklerini, çok üzgün olduğunu söyledi.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI AÇIKLAMASI

Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, olayın ardından 3 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik helikopteri ve 1 dalış timinin çalışmalara başladığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayda 4 kişi sağ olarak kurtarılmış, 4 kişi hayatını kaybetmiştir. Kayıp olduğu değerlendirilen 1 kişinin bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir. Olayla ilgili Foça Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."




Etiketler : izmir ihbar tekne