Işığa koştular

Yaşam Haberleri

Siirt’te, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 155 yıl önce uyguladığı yöntemle, ekinokslarda güneş ışınlarının, hocası İsmail Fakirullah’ın kabrini aydınlatması hadisesi bu yıl da ilgiyle izlendi. 

Tillo’da Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri tarafından 1734 yılında, vefat eden hocası İsmail Fakirullah'ın türbesinde yaptırdığı ışık düzeneğiyle, ekinoks tarihlerinde, güneşin ilk ışınlarının hocasının başucunu aydınlatması hadisesine bu yıl da çok sayıda kişi ilgi gösterdi. 

SİNEVİZYON KURULDU 

Sabah namazının ardından “ışık hadisesi’'ni izlemek için dev ekranın kurulduğu meydanda toplanan vatandaşlar, tekbir ve salavatlar eşliğinde, güneşin doğmasını bekledi. Saat 06.33'te başlayan ve 5 dakika süren olay izleyenleri adeta büyüledi. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da tarihi olaya tanıklık etmek için bölgeye gitti. 

155 YILLIK IŞIK HADİSESİ 

Hocası İsmail Fakirullah'ın vefatına çok üzülen İbrahim Hakkı Hazretleri, “Hocamın başucuna doğmayan güneşi neyleyim” diyerek, hocası için yan tarafında kule olan bir türbe yaptı. Ardından Tillo'nun 3 kilometre uzağındaki bir tepe üzerine taş duvar yaptı. Böylece her yıl ekinoks tarihlerinde güneşin ilk ışınları, duvarın ortasındaki pencereden kuledeki aynaya yansıdıktan sonra kırılarak hocasının başucuna doğuyor. 




Etiketler :