İzmirlinin çilesi bitmiyor

Yaşam Haberleri

Büyükşehir Belediyesi ile İZBAN çalışanları arasındaki zam uyuşmazlığının mağduru vatandaş oldu. İşçilerin grev kararı üzerine tren seferleri durdu. İşlerine ve okullarına gidemeyen vatandaşlar, duruma isyan etti.

Geçtiğimiz günlerde Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında İZBAN'dan zam talep etmiş, ancak kabul edilmemişti. Bunun üzerine çalışanlar, Çiğli’deki İZBAN Genel Müdürlüğü önünde greve başladı. 

BİLGİLENDİRİLMEDİLER 

Grevden haberi olmayan yolcular, sabahın ilk ışıklarında İZBAN istasyonlarının yolunu tuttu. Okul ve işyerlerine yetişmeye çalışan İzmirliler, grev kararını geldikleri İZBAN durağında öğrendi. Gidecekleri yere geç kalmamak için hemen alternatif araç arayışına giren vatandaşların kimi geri dönmek zorunda kaldı. Bazıları ise yarım saat arayla gerçekleşen Çiğli-Havalimanı seferini beklemek üzere turnikelerden giriş yaptı. 

BELEDİYEYE ÖNLEM TEPKİSİ 

Duraktaki yığılma nedeniyle yarım saat sonra gelen trene binemeyen yolcular, duruma isyan etti. Belediyeyi önceden bildikleri grev konusunda önlem almamakla suçlayan Behiye Kılıç, ‘’Madem biliyorlardı neden alternatif çözüm bulmadılar. Bu saatten sonra ek sefer koysalar ne olacak? İnsanlar okullarına işlerine geç kaldı’’ dedi.Vatandaşların diğer toplu taşıma araçlarına yönlendirilmesiyle otobüs ve dolmuşlar ağzına kadar doldu. Balık istifi yolculuk yapmak zorunda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

İLK DEĞİL

Geçtiğimiz yıl da, çalışanlarla İzmir belediyesine ait İZDENİZ arasındaki anlaşmazlık nedeniyle grev başlatılmış, kentteki vapurlar günlerce hizmet verememişti.




Etiketler :