Meteoroloji uyardı! Yeni sıcak hava dalgası başlıyor

Yaşam Haberleri

Yeni haftanın ilk günü yani 18 Mayıs hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre yurt genelinde ikinci bir sıcak hava dalgasının bugünden itibaren üç gün boyunca devam etmesi bekleniyor. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, 18 Mayıs hava durumu raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 18 Mayıs Hava durumu raporu yayınlandı. Peki, bugün hava durumu nasıl? Hemen belirtelim ki, yurt genelinde bugünden itibaren üç gün geçerli olacak yeni bir sıcak hava dalgası etkili olmaya başlayacak. İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 18 Mayıs hava durumu raporu ile ilgili detaylar…

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

18 Mayıs Pazartesi günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurt genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerin yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın kuzey kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ÜÇ GÜNLÜK YENİ DALGA BAŞLIYOR!

Yurdumuzda etkili olan sıcak hava dalgasının bu hafta Marmara bölgesi, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde etkisini azaltacağı; ancak Ege Bölgesi, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Perşembe gününe kadar etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının 18, 19 ve 20 Mayıs'ta mevsim normallerinin Ege Bölgesi, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Çorum, Amasya ve Tokat illerinde 10 ila 13 derece üzerinde; İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 5 ila 9 derece üzerinde; diğer yerlerde ise 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

21 Mayıs Perşembe gününden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinden itibaren başlayacak serin ve yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarının Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kademeli olarak azalarak ülke genelinde mevsim normalleri civarına inmesi bekleniyor.

Vatandaşlarımızdan özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından önem arz etmektedir.

İSTANBUL °C, 26°C

Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde kuzey kıyıları puslu

İZMİR °C, 37°C

Az bulutlu ve açık

ANKARA °C, 32°C

Az bulutlu ve açık




Etiketler : hava durumu istanbul hava durumu meteoroloji MGM sıcak havalar aşırı sıcaklar 18 mayıs hava durumu 18 mayıs