Şehitlerimize dualarla veda... Törene Başkan Erdoğan da katıldı

Yaşam Haberleri

Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 askerimiz için Ankara'da tören düzenlendi. Törene Başkan Erdoğan da katıldı. Kılınan cenaze namazları sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, 'Komutanlığın ötesinde duruşuyla Osman Erbaş mütevazılığıyla çok değerliydi.' diye konuştu.

Bitlis'te meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerler için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Ankara'da düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kabine üyeleri, şehitlerin aileleri ve birçok vatandaş katıldı.

Şehit askerlerin naaşları, cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: KOMUTANLIĞIN ÖTESİNDE DURUŞUYLA OSMAN ERBAŞ MÜTEVAZILIĞIYLA ÇOK DEĞERLİYDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, "Musalla taşında ebediyete uğurladığımız şehitlerimizle son buluşmamızda, temenni ediyorum ki, Sevgili Peygamber'in sancağı altında bizi buluştursun. Komutanlığın ötesinde duruşuyla Osman Erbaş mütevazılığıyla çok değerliydi. "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar dirilerdir, siz bilemezsiniz". 11 şehidimizi Hakk'a uğurlarken, diri olan bu şehitlerimiz Sevgili Habibi'n sancağı altında, biliyoruz inşallah. Biz şehitlerimizin şahitliğine muhtacız. Rabb'im bizlere de bu mertebeyi nasip etsin." dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) şehit olmuştu.

Şehitlerimizin isimleri şöyle:

KORGENERAL OSMAN ERBAŞ

Elazığ 8. Kolordu Komutanı

Osman Erbaş, ardında başarılarla dolu bir kahramanlık hikayesi bıraktı.

İSTİHBARAT ALBAY ŞENTÜRK AYDINYER

Kars nüfusuna kayıtlı olan Bitlis şehidi Aydınyer, 49 yaşındaydı. Ailesi Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşayan Şehit Şentürk Aydınyer'in 20 ve 16 yaşlarında iki kız çocuğu bulunuyor.

KURMAY PİLOT YÜZBAŞI TAYFUN KUREŞ

Şehit Kureş'in ailesinin İzmir'de ikamet ettiği öğrenildi. Şehit ayrıca bir çocuk babasıydı.

KURMAY PİLOT YÜZBAŞI GÖKHAN UYSAL

Aslen Afyonkarahisarlıydı. Şehit Yüzbaşı Gökhan Uysal'ın ailesi Ankara'da yaşıyor.

YÜZBAŞI SALİH SARIOĞLU

34 yaşındaki şehit, Samsun Bafralı'ydı. Şehit Sarıoğlu evliydi.

ASTSUBAY KIDEMLİ BAŞ ÇAVUŞ MEHMET DEMİR

49 yaşındaki şehit Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçe nüfusuna kayıtlıydı.

Şehit Demir evli ve 3 çocuk babasıydı.

ASTSUBAY KIDEMLİ ÜST ÇAVUŞ ÖMER UMULU

Kırıkkaleli şehit umulu 40 yaşındaydı. Şehidin evli ve Abdullah Arda, Ahmet Aras, ve Eslem Erva Umulu isimli 3 çocuğunun olduğu öğrenildi.

ASTSUBAY KIDEMLİ ÜST ÇAVUŞ NAZMİ YILMAZ

28 yaşındaki Şehit Kahramanmaraşlı'ydı. Dört çocuklu ailenin en büyüğüydü.

Evli olan Şehit Yılmaz üç ay önce de baba olmuştu.

HELİKOPTER TEKNİSYEN ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ ŞÜKRÜ KARADİREK

29 yaşındaydı... Helikopter teknisyeni olarak görev yapıyordu... Şehit Karadirek'in evli ve 5 aylık oğlu vardı. Şehidin bir hafta önce de ailesini ziyaret ettiği öğrenildi.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ HAKAN GÜL

45 yaşındaydı. Amasya'da yaşayan ailesine şehadet haberi ulaştı. Şehit Hakan Gül evli ve 2 çocuk babasıydı.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ TOLGA DEMİRCİ

Şehit Demirci, 1988 Kayseri Pınarbaşı doğumlu. Şehidin ailesi İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşıyor.

ELAZIĞ'DA TÖREN

Bitlis şehitleri için Elazığ'da bir tören düzenleniyor. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katılıyor. Şehitlerimizin naaşları uçakla önce Ankara'ya gönderilecek.

Ankara'daki törenin ardından şehitler, memleketlerine son yolculukları için uğurlanacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek, taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan, görüşmede, ülkeye ve millete önemli hizmetlerde bulunan Korgeneral Osman Erbaş'ın elim bir kazada hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, şehit komutana Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilediği belirtildi.




Etiketler : türkiye şehit tatvan helikopter kazası