Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

2019'u keşke ibret alarak yollayabilseydik!

Bir yılı daha ömür ambarına yollayıp, tarihdenilen mahkemeye havale ediyoruz.

Yarından itibaren yaşadığımız bugünün adı,“geçen yıl” olacak artık! Yarından itibaren söze,“Geçen yıl” diye başlanacak. Bir yıl yaşadıklarımızüzerine tahliller yapılacak, şunu yaptık, şunuyapmasaydık, sen şunu yaptın, sen şöyle demiştin gibi tartışmalara şahit olacağız!

Bazen de konuşulanları, yapılan tartışmaları duydukça, “Allah Allah biz bunları da mı yaşadık”demekten de kendimizi alamayacağız!

Kara diye gördüklerimizin ak, ak gördüklerimizin kara olduğunu fark ettikçe de şaşırıp kalacağız!

Aslına bakarsanız, her giden yıl bir sonrasına acıya, tatlıya dair bir umut bırakır!

Bakınız, yerli bir otomobil yapabilme umudunu bırakarak gidiyor 2019!

Gerçek şu ki, 2019 bugün saat 24:00 itibarıyla gidecek, geçmiş tecrübelerimizle sabittir ki, tüm sürprizleriyle 2020 geliyor!

Evet, bu gece saat 00:00’dan itibarıyla yaşamaya başlayınca göreceğimiz acıya tatlıya dair sürprizleriyle, geliyor 2020!

Sık sık ifade ettiğim gibi dün bugünü, 2018, 2019’u hazırladı, 2019’da 2020’yi hazırlayarak gitti!

“Tarih”i “tekerrür” diye tarif ediyorlar;

“Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi” diyor, merhum Mehmet Akif Ersoy!

İbret alınırsa yaşananlardan 2020, 2019’dan daha iyi geçer gerçeğini seriyor önümüze.

Bugün, sizleri öyle diğer köşe yazarları gibi ekonomik verilere istatistik verilere boğmayacağım, bunu konunun erbabları yapacaklar nasıl olsa.

Akif dedim de, ben sizlere pek başkalarının fazla söz söylemedikleri giden kayıplarımızdan bahsedeceğim 2019’un bu son gününde.

İlk kez bu yıl, yani 2019’da 20-27 Aralık, “Mehmet Akif Ersoy” haftası ilan edildi. Böyle önemli bir şahsiyet için anma haftası ilan edilince insan ister istemez, özellikle ülkemizin başkenti Ankara ve medeniyetimizin başkenti İstanbul’a bakıyor bu haftada neler yapıldı diye!

Kaldı ki, bu gibi tarihi şahsiyetleri merkezi idareden ziyade yerel yönetimler sahiplenmeli, çünkü o mahal, o şehir, o kimliklerle kimlik kazanmıştır!

20 Aralık 1873 tarihinde İstanbul Fatih Sarıgüzel mahallesinde doğuyor merhum Akif, dolayısıyla da bir İstanbullu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hemşehrisi Akif için acaba ne yapmış diye, şöyle bir baktım, hiç..!

2020’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100.kuruluş yılını kutlayacağız inşallah! Merhum Akif 1. Meclis’te Burdur milletvekili olarak görev yapmış, Ankara Altındağ Tacettin Dergahı’nda ikamet etmiştir!

Ankara Büyükşehir Belediyesi neler yapmış, acaba diye baktım, hiç..!

2020’ ye İstanbul, Kanal İstanbul’u, Ankara kulelerini tartışarak giriyor!

Kimi Kanal İstanbul’u, kimi de Sinan Aygün Mansur Yavaş rant kavgasını konuşuyor!

En acısı, en tehlikelisi de Akif’i konuşan yok ya da çok az!

Seksen iki milyonun da ötesinde, Türk ‘ün dünyaya manifestosu İstiklal Marşımızın şairidir, es geçilen!

Son sözüm şu ki, Kanal İstanbul yapılır ya da yapılmaz, Sinan Aygün ile Mansur Yavaş bir meblağda anlaşır ya da anlaşmaz, lakin biz Mehmet Akif Ersoy’u es geçersek ortada ne kanal açılacak İstanbul ne de rantı paylaşılacak Ankara kalır!

Vesselam …