Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Yer Çanakkale! 

Dünya tarihinin ikincisini görmediği, iki siper arasının 6 metreye, ateş başladığında milyonda bir ihtimalin gerçekleşip mermilerin bir birine çarpıp neferin başına düştüğü savaş! 
Merhum Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle; 

“ Yerin altında cehennem gibi binlerce lâğam / Atılan her lâğamın Yaktığı: yüzlerce adam 
Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer 

O ne müthiş tipidir: savrulur enkâz-ı beşer... /  Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak, / Boşanır sırtlara, vâdilere, sağnak sağnak. / Saçıyor zırha bürünmüş de o namert eller, / Yıldırım yaylımı tûfanlar, alevden seller.’’ 

İfade ettiği manzara müthiş! 

Cephede, Keith Murdoch isimli bir gazeteci!  İtilaf devletlerinin verdiği kayıp 251.000 i aşmış...  Keith Murdoch, kraliçeye ordunun denetimini de atlatarak, durumun vahametini anlatan bir mektup yazar. Bu mektuptan sonra Aralık ayında bir sabah çekip giderler! 

Tarih 2015 

Bu sefer gelen oğul Rupert Murdoch!  Murdoch, İngiltere’de The Sun, The Times, The News of the World gazeteleri ile Sky kanalının yüzde 39’unun sahibi. Forbes’a göre dünyanın en etkili 13’ncü ismi!  Baba Çanakkale’de  Anadolu topraklarına çıkamıyor…  Oğul, Müslümanlar'ın ilk göz ağrısı TGRT televizyonunu alıyor, adını değiştiriyor FOX TV yapıyor! 

Baba, 100 yıl önce Çanakkale’de şahdamarımıza çökmüştü, dedelerimiz tarafından kovalandı. 

Oğul Murdoch ise 100 yıl sonra umudumuzu hayalimizi satın almaya geldi ve ne yazıktır ki aldı! Medya, Vahşi kapitalizmin en etkili silahı! Sanat mı? Sanat vahşi kapitalizmin reklam boyunduruğuna çoktan mahkûm olmuş! Diziler rating (reyting) sıralamasında askıda, yakın zamana kadar reyting ölçümleri de kendilerine aitti. Reklam pastası milyar dolarları aşmış, pastayı dağıtan da koskoca ülkede üç firma! Bu firmalar da zaten onların. 

Silah: Medya tamam! 

Artık portakal çiçekleri açıyor o kanalda (!) Alcan portakal çiçeği Finike değil Washington!  Mermi: sanat zaten kendilerine mahkûm!  Netice: Bu sarmalın ürettiği “Rol modeller’’!  Ve “ Gezi”! 
Sonrası mı? Sonrasını anlamak için, her yıl yapılan yakın zamanda dağıtılan 42. Pantene Altın Kelebek Ödüllerinde ödül alanlara bir bakın!  Mesela o listede neden ‘’Diriliş TRT’’ ismi yok?  Fazla yormayayım sizi, ödül töreninin sunucusu, muhteşem itibar… 
Pardon ”Süliman”! (Editör lütfen düzeltmesin, Hürrem’in telaffuzu) “Süliman”ı diziyi seyretmeyenler de yakından tanırlar. ”Gezi” döneminde Taksim Meydanı'ndan şöyle bir geçmişti kendileri… 

İtibarsızlar da bazen hesapta yanılabilir. Hizmetlerini gördürmek için akıllarına gelen, şehirlerine  çağırdıkları insanların çocukları da çağrıldıkları şehre Belediye başkanı olabilirdi, oldu! 

Bu itibarsızlar medya silahı ile ateş ettiler, hapse gönderdiler,- Tıpkı Sultan Abdülhamit gibi- Bugünün sözde modernleri “Artık muhtar bile olamaz” diyerek manşet attılar! 
Allah’ın da bir hesabı vardı. 

Bugün o, ‘’Artık muhtar bile olamaz’’ dedikleri kişi, bu ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı! İşte milletinin  itibarını tercih eden, “Van minüt!” ikazıyla dikkat çekip “Dünya beşten büyüktür” sözüyle sarsan, o itibarlı milletin tercihiyle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı.  Sadece bakalım ve görelim! Emin olunuz 100 yıl sonra ki bu rövanşı alacağız inşallah.